Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JQuery i slanje forme

[es] :: Javascript i AJAX :: JQuery i slanje forme

[ Pregleda: 2639 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 867
*.teol.net.

Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon JQuery i slanje forme06.07.2008. u 01:10 - pre 132 meseci
Pretrazio sam forum ali nigdje nisam nasao odgovor niti rjesenje za sledecu situaciju...

Nekako sam pomocu tutoriala izmajmunisao da jquery nakon sto se submituje forma da on sve podatke sakupi i posalje ih php fajlu
koji kasnije radi obradu istih i vraca ih jquery-u koji nakon toga radi update nekog <div> polja.


E sada interesuje me da li postoji neki nacin da se napravi funkcija da kada se ona pozove kao npr. posalji('imeforme', 'putanja/do/phpskripte.php', 'koji-div-da-updejtuje-sa-rezultatima');

Vidim da u vecini tutoriala jquery stavlja 'listner' na submit dugme od forme, sada me interesuje da li moze da se napravi funkcija koja bi bila 'univerzalna' tj.
nezavisno koja je forma u pitanju da on radi tako sto joj se proslede vrijednosti koju formu treba da posalje, kojoj skripti i koji element da osvjezi sa rezultatima koji dobije od php skripte...


Nadam se da nisam previse zakomplikovao :)
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
79.143.164.*

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: JQuery i slanje forme06.07.2008. u 08:54 - pre 132 meseci
Postoji plugin za jQuery koji jako dobro radi svoj posao:
http://malsup.com/jquery/form/
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 867
*.teol.net.

Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon Re: JQuery i slanje forme06.07.2008. u 09:37 - pre 132 meseci
Znam za taj plugin ali nisam nikako sa njim mogao da napisem funkciju pa da je pozivam za koju god ja hocu formu vec u svim tutorialima pise da se stavlja listner na submit dugme...

Ali srecom nasao sam ovaj sajt http://www.visualjquery.com/1.1.2.html pa sam u njemu vidio jedan primjer koji sam malo prepravio i uglavnom sada radi bez problema...

Ako nekome zatreba moze da koristi nesto ovako :

Code:

function send(forma, phpskripta, divupdate) {
    var options = {
        type: 'POST',
        url: phpskripta,
        target: '#' + divupdate
    };
    $('#' + forma).ajaxSubmit(options);    
}

 
Odgovor na temu

_CaRtMan_

Član broj: 126731
Poruke: 305
89.146.180.*



+1 Profil

icon Re: JQuery i slanje forme21.11.2008. u 20:40 - pre 127 meseci
Meni treba nesto ovako:
Code:

function send(forma, phpskripta, divupdate) {

 var options = {
        type: 'POST',
        url: ''+phpskripta,
        target: '#' + divupdate
    };    
    $('#' + forma).ajaxSubmit(options);  

}

nista se ne desava na:

Code:
   <a href="#" id="toolbar-icons" onclick="send('adminForm', 'nesto.php', 'm');"> 


U JS fajlu mi je samo to??
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: JQuery i slanje forme21.11.2008. u 21:24 - pre 127 meseci
jesi li siguran da imas jquery na toj strani? i jel postoje forma i div sa tim id-evima?
 
Odgovor na temu

_CaRtMan_

Član broj: 126731
Poruke: 305
*.PPPoE-3232.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: JQuery i slanje forme21.11.2008. u 22:13 - pre 127 meseci
Pa u JS file-u imam samo tu funkciju. A nemam jQuery nikakav ili tako nesto. :-)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: JQuery i slanje forme22.11.2008. u 00:46 - pre 127 meseci
pa moras da ubacis jquery na tu stranu, jer to sto ti pokusavas je kao da hoces da pokrenes auto kome fali motor :)
 
Odgovor na temu

_CaRtMan_

Član broj: 126731
Poruke: 305
89.146.176.*



+1 Profil

icon Re: JQuery i slanje forme22.11.2008. u 14:56 - pre 127 meseci
Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript">
 function send(forma, phpskripta, divupdate) {

 var options = {
        type: 'POST',
        url: ''+phpskripta,
        target: '#' + divupdate
    };    
    $('#' + forma).ajaxSubmit(options);  

}

</script>
</head>

<body>
<a href="#" id="toolbar-icons" onclick="send('adminForm', 'home.php', 'forma');"> ggggggggggg </a>
<div id="forma">

<form name="adminForm" method="post" action="">
</form>
</div>

</body>
</html>


¸Ovako je sad i nista :)
 
Odgovor na temu

Bozzzi
PG

Član broj: 41770
Poruke: 38
78.155.36.*



Profil

icon Re: JQuery i slanje forme26.11.2008. u 10:40 - pre 127 meseci
imash gore:

<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>

Pogledaj samo da li ti dobro linkuje na fajl jquery.js ili da li ti je dobar taj isti fajl! ;-)
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: JQuery i slanje forme

[ Pregleda: 2639 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.