Ajde rekoh da pogledam jel možda legla plata (mada znam da uplate tek 10-tog) tek ono vidim skinuli mi 30.06.2008 dva puta po 80 dinara, šta je sad ovo, pogledam pod detalja i vidim piše "troškovi web/sms servisa"... ne mogu da verujem kakve su to nebuloze.
Ne, neću ja da propadnem za tih 80 dinara mesečno, neke banke naplaćuju i više, ali se radi o principu. A u krajnjem slučaju radi se i o parama, matematika je prosta, 80 dinara mesečno to je 960 dinara godišnje, kada bi bilo samo 100.000 korisnika ove "usluge" to je extra profit od čak 96.000.000 tj. 96 miliona na godišnjem nivou + 96 miliona koje već uzimaju za održavanje tekućih računa, a sigurno ima daleko više od tih 100.000 korisnika. Znači neko tamo u komercijalnoj banci nije imao šta da radi pa je uzeo digitron, statističke podatke i smišljao kako da još više ojadi ljude i kad je video da može da stvori 96 mil. iz ničega bio je mnogo sretan.
To takođe pokazuje koliko oni cene svoje šalterske radnike, znači samarnje tog radnika, da ne govorim koliko tek oni nas klijente smaraju svojim neznanjem, neljubaznošću, nezainteresovanošću, koliko se tu vremena izgubi, koliko živaca... e to je besplatno a korišćenje web bankinga što smanjuje gužvu u banci znači automatski se brže radi, štedi se vreme i tom radniku a pre svega klijentima, nema ni toliko nervoze i prepucavanja e to se naplaćuje.
Ja bi to zapravo okarakterisao kao krađu, jer niko mene nije pitao da li se ja s tim slažem i želim li ja da to plaćam, a da ne govorim o tome da prvo treba pitati "jeste li zadovoljni uslugom, šta možemo uraditi da budete još zadovoljniji..." već su jednostavno skinuli novac sa računa i to je to... Poslali su i obaveštenje par dana ranije preko tog njihovog web interfjesa (valjda ne znaju kako se šalje e-mail) da ukidaju taksu na web plaćanje/kupovinu a uvode naplatu web servisa a dobro je poznato da većina klijenata ima vizu elektron karticu (sa kratkim brojem) koja se nemože koritisiti za web plaćanje, za to treba uzeti standardnu vizu ili master karticu što se opet dodatno naplaćuje određenom mesečnom tarifon (samo zato što nećeš nešto što je mainstirm nego nešto što je "extra").
Ajde malo da analiziramo i taj njihov web banking: od gomile stavki koje su natrpali u meni ja mogu da koristim samo dve, pregled stanja na računu (inače ako uđete u detaljan prikaz stanja računa nema šanse da vidite koliko vam je trenutno raspoloživo stanje) i nalozi za plaćanje gde mogu nekome nešto da uplatim na račun s tim što to nije puna web usluga jer pre nego što mogu da kreiram nalog moram registrovati primaoca a za to se podnosi pismeni zahtev u najbližoj expozituri i čeka se 2-3 dana tako da svaki put kada hoću nešto da uplatim na novi žiro račun moram da idem do banke i da čekam.
Veoma su me razočarali, zaiste ne znam u kom svetu oni žive, no bez obzira na to, treba samo da izvuku debelu bulju iz koženih fotelja, izađu na ulicu i osvrnu se malo, koliko banaka ima okolo, pa nisu oni jedina banka u Srbiji. Ono što bi takođe trebalo da shvate je da su i male "ribice" na tržištu veoma bitne.
Kakva je situacija u vašoj banci?

Komercijalna banka počela da naplaćuje web/sms servis
Re: Komercijalna banka počela da naplaćuje web/sms servis