Koliko vidim uslovi su poprilično nedefinisani, kao prvo, 3 ili 4 stavke se svode na "potrebno poznavanje", što je po meni jako diskutabilno.
Šta to spada u "poznavanje" i koji je to nivo razvijenosti veštine??
Možda neko pod "poznavanjem" mrežnih protokola smatra instalaciju i osnovno podešavanje nekog prostijeg POP3/SMTP servera, jednostavnu konfiguraciju firewalla, dns-a, dhcp-a ili još tu i tamo po nešto. Svako ko se iole ozbiljnije bavi tim oblastima zna da termin "poznavanje" ni malo ne govori o sposobnosti čoveka da administrira jedan takav sistem. Takodje, možemo da vidimo i to da je poželjno i poznavanje JAS-a ali i posedovanje nekog od CISCO sertifikata (ne piše ni kojeg). Evo recimo za primer, CCENT je CISCO sertifikat koji može imati neko ko nikada nije ni prišao CISCO switchu :) Administriranje baza, tek priča za sebe, mada, čudi me da nije i PostgreSQL u listi :)
Mislim da su ovako izneti uslovi poprilično neozbiljni i da upravo tom svojom širinom govore koliko ni sam poslodavac nema jasnu sliku šta bi bila zaduženja tog čoveka. Takodje uopšte ne sumnjam da na ovom forumu nema barem desetak ljudi koji bi lako mogli ući u uži krug pod ovim uslovima.
Citat:
staticInt: ...ali cinjenica jeste da puno ljudi sa fakultetskim diplomama ETF, FON, MATF, nema adekvatno znanje za rad, sto je krajnje porazavajuca cinjenica, mada sam i ja verovatno bio te nesrece da naletim na samo takve.
I ja sam naletao na slične priče ali sam izvukao drugačiji zaključak. Mnogi ljudi, koji su recimo prošli svu tu torturu za mozak na PMF-u ili ETF-u, će ipak pre skapirati mnoge stvari i brže ući u problematiku nego neko sa srednjom školom, naravno nije uvek pravilo, čast izuzecima, ali u većem broju slučajeva je tako.
Istina jeste da im je nastavni program često bio poprilično zaostao za tehnologijama koje su se primenjivale u praksi, ali druže, tortura je tortura. Njihove moždane vijuge (naravno, kod onih koji su ih neštedljivo koristili) su danas spremnije da znatno lakše sažvaću i progutaju novi materijal.