Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako izbrisati "znak " u nekom stringu??

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kako izbrisati "znak " u nekom stringu??

[ Pregleda: 1542 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Kushwais

Član broj: 160006
Poruke: 30
*.6.11.vie.surfer.at.



Profil

icon Kako izbrisati "znak " u nekom stringu??27.05.2008. u 19:43 - pre 2256 dana i 4h

Imam problem koji nikako ne mogu da resim :)

U zadatku imam Klasu String , i operator- koji treba da izbrise znak u stringu ... na primer
Class a="abca";
a.operator-(a);
a.print();
da ispise samo " bc " !!

Kako definisati operator-(char a); da mi uradi zeljeno??


Hvala unapred !!!




[Ovu poruku je menjao Kushwais dana 27.05.2008. u 20:58 GMT+1]
 
Odgovor na temu

karas

Član broj: 5574
Poruke: 482
*.static.sbb.rs.



Profil

icon Re: Kako izbrisati "znak " u nekom stringu??28.05.2008. u 08:18 - pre 2255 dana i 16h
Preklopis operator- koji ce proci kroz string, kopirati karaktere koji nisu zadati u novi string, i taj novi string postavis kao novu vrednost. Imas neki kod u pokusaju? Uzgred, verovatno da si umesto
Code:

a.operator-(a);

hteo
Code:

a.operator-('a');



Sveti Avgustin: "Dobar hrišćanin treba da se kloni matematičara i svih onih koji daju lažna proročanstva. Postoji opasnost da su matematičari već sklopili pakt sa Đavolom, da pomrače čovekov um i da ga okuju okovima pakla."
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Kako izbrisati "znak " u nekom stringu??

[ Pregleda: 1542 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.