Pozdrav, imam solidno osnovno znanje iz 3dmaxa, ali bih da podjem na neki napredni kurs, gdje mogu da usavrsim tehnike za tv produkciju, renderiranje itd. Ima li u beogradu neka shodna firma za tako nesto?
Nema takvog kursa ovdi ( pretpostavljam da mislis na VFX obzirom da pominjes tv produkciju )
Najbolje sto mozes sebi da uradis u tom smislu je da napravis dobar reel i pokucas na vrata domacih studija npr. Open,Digitalkraft,Fried ... i usavrsis na taj nacin svoje znanje.
Od slicnih skola imas jedino Chiron ali zasad ne postoje kursevi vezani za Max.
Svejedno nisam siguran gde bi to ovde nasao,mada bih ti rado rekao,nisam mislio da budem cinican sa studijima, ali tamo bi se zaista uhvatio u problematiku sa realnim problemima i imao bi uglavnom pomoc starijih i iskusnijih kolega.
Zatim tu je pitanje sta smatras za napredniji kurs,gledajuci program par skola,ono sto one nude je modelovanje,renderovanje i eventualno malo tehnicke animacije.
Ako te zanima nesto poput skriptinga,dinamike,matchmoving-a,camera mapinga,pisanja sejdera,kompozitinga ... to nisam video iko da pokriva za Max.
Mislim takodje da su i dvd-evi generalno dosta ogranicavajuci na tom polju,ima nekoliko od Gnomona i ostalo se pojavi sa vremana na vreme za npr Fume i sl.
Ja bih ti svejedno preporucio da odgledas ono sto nades od Gnomona pa cak i ako je za Maya-u,XSI,LW ... principi su u sustini svuda isti,a usput mozda naucis da brze resis problem u drugom programu - recimo za dinamuku su Houdini i Maya alfa i omega,Real Flow daje najbrze rezultate na polju fluidne simulacije ...
Imas npr sjajna predavanja od Alexa Alvareza u Gnomon serijalima,on recimo ne koristi Max niti predaje u vezi njega al zato kad odslusas zapamtio si - tako da je bitno i koga slusas ( tj ko ti predaje )
Moja sestra je isla na 3DSMax osnovni i napredni u Vinca skolu racunara u Beogradjanci http://www.vincaskola.co.yu Rekla je da je bilo sasvim ok. Pogledaj na sajtu, znam da su autorizovani od Autodesc-a za drzanje kurseva i da daju i njihove diplome.
Ocigledno neke stvari nisu svima napredne tj advanced,ovo sto se spominje u programu za advanced je u nekim skolama pokriveno kao basic.
Za 160e to je i ok ( sudeci po programu ),al to i dalje nije advanced ,mada za te pare ne mozes ni ocekivati nesto mnogo informacija da ti neko prenese - kolko para tolko muzike.
[Ovu poruku je menjao LuckyBug dana 25.05.2008. u 02:13 GMT+1]
To kad kazes solidno znanje mislim se da nije ni basic po nekom mom misljenju .
Najbolje idi na proveru trenutnog znanja kod pomenutih mislim da ces tek tada znati na cemu si.
Hvala na informacijama! Nego, imao sam krajnje interesantan dogadjaj sa yucad-om. Saljem im mail, i daemon mi ga vraca kao fail 3 puta. Zovem ih na telefon, javlja mi se neko sa indijskim akcentom ko prica engleski i kaze mi da su tu sad samo prazne kancelarije.. pa zna li mi neko reci sto se tacno tu desilo, i da li yucad i dalje radi?