Ovako je pocela moja "igranka":
Blokira kursor, slika se zamrzne,komande sa tastature ne pomazu, preostaje samo reset na dugme. Prodje mi to nekoliko puta, podigne se sistem, racunar radi normalno, do neke sledece prilike, kada se ista stvar ponovila.
A onda, jednog dana nema nijednog pokazatelja na mom monitoru,koji mi signalizira da ce se sistem podici (barem sam tako pomislila u prvom trenutku da se ne podize).
Cuje se HDD kako radi, vrti se kuler na procesoru Pomislila sam da je prljavo ispod kulera, pa sam ocistila prasinu, iliti blato ispod njega. Opet je PC radio.
Posle nekoliko dana, stisnem dugme da ukljucim racunar,cujem HDD, lampice svetle, na ekranu SVE CRNO. Signalna lampica na monitoru pokazuje da on ima strujno napajanje, ali dalje od toga, tj. vezu sa racunarom (sistemom), ne uspostavlja. Zavucem glavu iza kucista, pomerim malo kabl od monitora, sve proradi, a ja vec mislim kako moram da kupim novi kabl za monitor.
Sledeceg dana, svi potezi koje sam napravila da moj racunar proradi,nisu dali rezultate, te tako resih da utvrdim "s` koje strane duva".
Srecom u kuci imam dva racunara, (nisu ista kategorija, ali neke stvari mogu da se provere), pa tako prvo proverih kabl od monitora i ispostavi se da on nije u prekidu.
Posto su ta dva racunara bila umrezena, uspem da utvdim da po ukljucenju mog racunara, onaj drugi ga vidi na mrezi, a ja na ovom i dalje istu muku mucim...mada nisam bila sigurna, ovaj pokazatelj mi je rekao da su ploca i procesor zivi.
Imala sam i rezervnu graficku kartu, zamenim je sa onom u racunaru, isto.
Od pocetka sam se pribojavala da mi je kilav AGP slot,pa sam mnogo puta vadila i vracala graficku kartu, mada zvuk "zabice" na slotu, jasno pokazuje da je ona "legla" kako valja. Nisam koristila lupu da se zagledam u unutrasnjost slota, jer ne bih znala sta da trazim...pa i da vidim neko pomeranje zupca...tu se vec ne bih petljala.
Ono sto mene zanima je sledece:
Posto nisam razmisljala jos uvek o novom racunaru (iz razloga: nemam novca), sta se u ovakvim situacijama radi, da li AGP slot moze da se nekako popravi, i zna li neko koliko ce me to kostati.
"vita jela, zelen bor, cekam brzi odgovor!"
Pozdrav
PS Nisam navela podatake o mojim komponentama, jer mislim da to nije potrebno da uradim u ovoj situaciji, ili mozda gresim...?

AGP slot na MSI 645 DX
Re: AGP slot na MSI 645 DX