Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MSN blokira youtube

[es] :: Advocacy :: MSN blokira youtube

Strane: 1 2

[ Pregleda: 3128 | Odgovora: 32 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
*.red.bezeqint.net.

icon MSN blokira youtube10.05.2008. u 19:35

http://www.betadaily.com/2008/...sn-and-windows-live-messenger/
Citat:
Twitter is filled with messages about Microsoft blocking MSN and Windows Live Messenger messages with YouTube links from being delivered to microsoft youtube blockrecipients.

All the messages having YouTube links come back with a message saying that the link could not be delivered to the recipients.

This block seems to be related to the recent launch of Messenger TV in 20 countries which allows for sharing video clips from MSN Video on messenger.

If it is not an error and an intentional move, Microsoft is surely creating hitting grounds on competition. Let’s see how long this block stays on messengers.

Znaci jos jedan razlog zasto ne treba koristiti MSN :)
A pricali smo o tome kako apple ima losu narav...
10.05.2008. u 19:35 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business Development, Ci..
EU

Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: MSN blokira youtube10.05.2008. u 19:39
Tog Program Managera iz MSFT-a koji je dosao na tu "sjajnu" ideju treba otpustiti...

A MSN... kakav servis... takva i usluga, pa me ovo i ne cudi uopste ;-)

Nikada svoju komunikaciju ne bih ostavio kompanijama kao sto su Microsoft, Apple, Google (Google Talk) i sl... Jabber forever :)

http://www.istartedsomething.c...essenger-blocks-wwwyoutubecom/

Citat:

No, it’s you that’s stuffed Jake =[

You need to include the http:// in the link, otherwise it doesn’t filter it - and 90% of people are too lazy to copy paste the link anyway.

Microsoft pigs.

Haha ali meni se ipak cini da je ovde u pitanju bag, neki genije je izgleda YouTube stavio u security threat listu :)
10.05.2008. u 19:39 

CONFIQ
♫♪♥♪♫

*.red.bezeqint.net.

icon Re: MSN blokira youtube10.05.2008. u 19:50
Citat:
of course this muther fockers won´t do anything to change that bastard behavior, so just copy the link and paste it just like this youtube.com/watch?v=mBBn35m0CFo&feature=dir without www and without http:// and tell the other party to copy and paste the text into the browser, then hit Enter.

:)
Ali Google Talk jeste Jabber :)

I meni je tesko da poverujem da ce ovako MSN da ostane...
10.05.2008. u 19:50 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: MSN blokira youtube10.05.2008. u 19:52
Google Talk je baziran na Jabber protokolu, ali je daleko od toga u "spirit-u" - nije mi bas interesantno da ogromna korporacija koja zaradjuje na marketingu koristi moje poruke i mailove za profiling :))

Isto vazi i za MSN, da se ne lazemo..

10.05.2008. u 19:52 

CONFIQ
♫♪♥♪♫

*.red.bezeqint.net.

icon Re: MSN blokira youtube10.05.2008. u 19:57
Google talk nije u "spirit"-u jabber-a? Zasto to? Pa vazno je da njihov protokol je po standartu XMPP-a tako da ne znam sta tu nije po "spirit"-u...

Slazem se, ali je zanimljivo da bas kad su izvadili na trzite Messenger TV onda su poceli da blokiraju youtube u 20 zemalja. Vratice na normalu kad microsoft vidi galamu ljudi koji koriste MSN, ako ne bi bilo galame najverovatnije bi nastavili sa block-iranjem
10.05.2008. u 19:57 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: MSN blokira youtube10.05.2008. u 20:13
Ma nije u Spiritu Jabbera jer je Jabber napravljen zarad neke otvorene i slobodne komunikacije, a Googletu je to masina za jos bolji marketinski profajling :)

Citat:

Slazem se, ali je zanimljivo da bas kad su izvadili na trzite Messenger TV onda su poceli da blokiraju youtube u 20 zemalja. Vratice na normalu kad microsoft vidi galamu ljudi koji koriste MSN, ako ne bi bilo galame najverovatnije bi nastavili sa block-iranjem

Bilo je takvih fuck-upova i od strane Yahoo-a i Google-ta kada je je otvoren Gmail ako se dobro secam.

Idiotski potez, ako je zaista to, koji ce ih samo kostati.

Opet, za korisnike MSN-a... nemam bas neki osecaj sazaljenja prema njima, sami su odabrali svoju sudbinu koristeci MSN :)
10.05.2008. u 20:13 

dr ZiDoo
Web Developer
Banja Luka

Član broj: 189
79.143.164.*

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
Sajt: zidoo.geek.rs.ba

icon Re: MSN blokira youtube10.05.2008. u 23:28
Dimkovicu, Google nas sve voli!

tu nema kašike....
10.05.2008. u 23:28 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: MSN blokira youtube11.05.2008. u 10:34
Da da...

Kako bese, "do no evil" :)

I'll pass..
11.05.2008. u 10:34 

CONFIQ
♫♪♥♪♫

*.red.bezeqint.net.

icon Re: MSN blokira youtube11.05.2008. u 19:25
Citat:
Ivan Dimkovic: Ma nije u Spiritu Jabbera jer je Jabber napravljen zarad neke otvorene i slobodne komunikacije, a Googletu je to masina za jos bolji marketinski profajling :)

Ja sam mislio da je spirit jabber-a da spoji sve IM protokole u jedan protokol, Jabber!
Posto Gtalk je po njihovom protokolu, onda je to po spirit-u Jabber-a :P
11.05.2008. u 19:25 

windows_zakon

Član broj: 97723
*.hostxtremdns.com.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 09:45
Spirit, ili snaga, jabbera je u decentralizaciji.
Tako da ti mozes dignuti svoj lokalni server, i niko ti ne moze da snifa sta ti pises, osim ako snifa mrezu.

Google moze da vidi sta koji korisnik sa kojim korisnikom pishe i iz tog izvlaci raznorazne podatke o tebi, kao sto snifaju mail.
12.05.2008. u 09:45 

windows_zakon

Član broj: 97723
*.hostxtremdns.com.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 09:52
Btw, nije samo youtube blokiran vec i desetak drugih sajtova koji su konkurenti MS-u, afaik.
Dok su recimo, neki drugi sajtovi pusteni. Znaci prolazi i sa http i bez http.
12.05.2008. u 09:52 

[REaS0n]

Član broj: 49101
77.46.178.*

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 10:59
ne znam,bas mi je sinoc a i danas poslao drug neki link za youtube video i nije blokiran
Ne bih bio programer ni za koje pare na svetu. Mada je posao generalno banja. Kopiraj kod, pojedi mars cokoladicu, ispamuj celu firmu cirkularnim mailom sa attachom od 6 mb, i trazi jaci hw da ti radi prepisani kod.
12.05.2008. u 10:59 

Stefan Markic
Kragujevac

Član broj: 82674
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: BrokeBody@jabber.org

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 14:46
Citat:
[REaS0n]: ne znam,bas mi je sinoc a i danas poslao drug neki link za youtube video i nije blokiran

This block seems to be related to the recent launch of Messenger TV in 20 countries which allows for sharing video clips from MSN Video on messenger.
12.05.2008. u 14:46 

CONFIQ
♫♪♥♪♫

*.red.bezeqint.net.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 18:05
Citat:
windows_zakon: Spirit, ili snaga, jabbera je u decentralizaciji.
Tako da ti mozes dignuti svoj lokalni server, i niko ti ne moze da snifa sta ti pises, osim ako snifa mrezu.

Google moze da vidi sta koji korisnik sa kojim korisnikom pishe i iz tog izvlaci raznorazne podatke o tebi, kao sto snifaju mail.

uuUuuu ubilo se sto snifuju mail. To je ustvari BOT koji pogleda tvoju poruku i prema tome ti da reklame. Jako mali broj ljudi moze ustvari da cita tvoje poruke!
Ako cemo bas tim attitude-om onda ne bi smeli da shaljemo nista preko interneta nego odmah da koristimo VPN! Posto ljudi koji drze ISP mogu isto da citaju poruke koje saljes! Ustvari tvoj lokalni ISP moze da zna vise o tebi nego sto moze google-ov BOT!
Pod ostalom mozes da instaliras neku enkripciju na IM-u kao i u mail-u tako da niko ne moze da cita. Ali svakako ne treba biti ovako paranoican!
12.05.2008. u 18:05 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 18:21
Poenta price je da Google (bas kao i MSN verovatno) analizira:

1. Tvoje mailove
2. Tvoje IM poruke
3. Tvoje pretrage

I na osnovu toga pravi profil sa kojim:

1. Dostavlja tebi ciljanije poruke = vise love za njih
2. Poboljsava svoj sistem tako da dolazi do vise kliktanja = vise love za njih

Sto znaci, da Google fino zaradjuje na racun tvojih podataka (sto se jako lepo vidi u njihovim kvartalnim izvestajima ;-)... Mnogi ljudi nemaju nista protiv toga, ali mnogi i te kako imaju, medju koje ubrajam i svoju malenkost... Jednostavno ne zelim da mi neki corporate-botovi vrsljaju po mojim porukama i prave sebi added-value.

Ne radi se tu o privatnosti komunikacije (mada, eto i to je jos jedna od prednosti cistog Jabber protokola, dakle ne GTalk implementacije da se moze ceo end-to-end path kriptovati SSL-om) vec o cistom sprecavanju koriscenja licnih podataka za tudju zaradu.

Razni otvoreni Jabber serveri ne praktikuju ovakve stvari (niti bi mogli jednostavno, jer nemaju takvu infrastrukturu kao Google i toliki volumen reklama da im ovo koristi) - a ako nikom ne verujes, mozes otvoriti svoj Jabber server i koristiti ga sa cistom kriptovanom komunikacijom.

Citat:

Posto ljudi koji drze ISP mogu isto da citaju poruke koje saljes! Ustvari tvoj lokalni ISP moze da zna vise o tebi nego sto moze google-ov BOT!

ISP-ovi u civilizovanim zemljama nemaju prava da presrecu tvoj saobracaj (osim ako im sud u njihovoj drzavi naredio da to urade) - za takve stvari se robija (lice koje to radi) i placaju kazne koje imaju bar 7 cifri u EUR (za firmu).

U Nemackoj recimo postoje jako strogi standardi za skladistenje privatnih podataka i njihovu analizu, tako da bi bila dovoljna prijava samo jednog nezadovoljnog zaposlenog koji radi u ISP-u da ti cela firma ode u 3 lepe. Cak i u UK, zemlji gde privatnost nije vise normalna stvar, BT & ekipa su pod teskim udarom zbog najave da ce da koriste Phorm servis (koji analizira saobracaj - ali bez licne identifikacije, i koristi rezultate za dostavljanje ciljanijih reklama) - i verovatno ga nece ukljuciti.

A to da neko cita tvoje poruke - to je ekvivalent otvaranju pisama, i za to sledi zatvor a firmi ogromna kazna.

12.05.2008. u 18:21 

CONFIQ
♫♪♥♪♫

*.red.bezeqint.net.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 19:16
Ja verujem da isti policy vazi i za google! Ne verujem da svaki radnik moze eto tako da cita tudje poruke, verujem da je to jako teski proces kao i za ISP!

Kao sto rekoh, ako cemo sa tom paranojom onda ne bi trebali da koristimo ES jabber zato sto sam siguran da neko moze da cita poruke mnogo lakse nego u google-u. A pod ostalom kakve veze ima gtalk sa reklamama? Ja ne vidim usred poruke Google-ovu reklamu kao sto vidim na MSN-u!
Google je uvek bio dobar sa njihovim korisnicima i ja se ne secam da su jedanput lagali...
Na njihovom privacy sajtu mozes da nadjes sledece:
https://gmail.google.com/mail/help/privacy.html
Citat:
Google maintains and processes your Gmail account and its contents to provide the Gmail service to you and to improve our services. The Gmail service includes relevant advertising and related links based on the IP address, content of messages and other information related to your use of Gmail.

Racunajuci da nijedna mail kompanije ovo krije, ipak je hrabro reci istinu...
Sto se tice Gtalk-a...
http://www.google.com/talk/privacy.html
Ja ne vidim da oni cuvaju poruke ili formatiraju za reklamiranje...
Posto jako postujem google, ovo je dovoljno pa i previse za mene. Znam iz licnog iskustva kako neke kompanije/organizacije se ponasaju jos gore nego google.
12.05.2008. u 19:16 

[REaS0n]

Član broj: 49101
77.46.213.*

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 19:30
Citat:
BrokeBody: This block seems to be related to the recent launch of Messenger TV in 20 countries which allows for sharing video clips from MSN Video on messenger.

haha da,ispala :)
Ne bih bio programer ni za koje pare na svetu. Mada je posao generalno banja. Kopiraj kod, pojedi mars cokoladicu, ispamuj celu firmu cirkularnim mailom sa attachom od 6 mb, i trazi jaci hw da ti radi prepisani kod.
12.05.2008. u 19:30 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 19:54
Citat:
CONFIQ
Ja verujem da isti policy vazi i za google! Ne verujem da svaki radnik moze eto tako da cita tudje poruke, verujem da je to jako teski proces kao i za ISP!

A gde sam ja rekao da neki radnik Google korporacije cita tudje poruke?!

Poenta je da Google, za razliku od vecine Jabber servisa, koristi automatsko procesiranje svih mojih podataka u koje spadaju i privatne informacije (mailovi, poruke) na Google servisu radi poboljsanja serviranja reklama, sto je indirektno pravljenje profita na mojim privatnim informacijama (mailovi, poruke).

Verujem da taj automatski procesor ne zna ciji su podaci, niti radi povezivanje podataka sa imenom/prezimenom, ali to nije bitno u ovoj prici - bitno je da se licni podaci koriste za generisanje profita.

Kao sto rekoh, mnogima je to OK - meni nije, a verujem da ima dosta ljudi koji dele moje misljenje.

Citat:

Kao sto rekoh, ako cemo sa tom paranojom onda ne bi trebali da koristimo ES jabber zato sto sam siguran da neko moze da cita poruke mnogo lakse nego u google-u.

Opet nisi skapirao, procitaj predhotni pasus. ES svakako nema nikakvu mogucnost da na taj nacin procesira i koristi podatke. To mogu da rade samo kompanije sa ogromnom bazom podataka i ogromnim brojem reklama koje serviraju. Bez te infrastrukture ti podaci ne vrede puno.

Inace kao covek koji ima pristup ES serveru mogu da ti kazem da nema nicega takvog na nasem Jabber servisu.

Citat:

A pod ostalom kakve veze ima gtalk sa reklamama? Ja ne vidim usred poruke Google-ovu reklamu kao sto vidim na MSN-u!

Dzizs fakin krajst... Pokusacu jos jednom: TEKST iz tvojih GTalk/GMail poruka koje razmenjujes se koristi za indeksiranje, povezan je sa tvojim profilom - i na osnovu njega Google poboljsava pozicioniranje reklama kada trazis nesto preko google.com isl..., sto znaci da pravi added-value.

Da li je tako komplikovano da se ukapira?

Potpuno sam siguran i da je MSN isti, ako ne i gori - ali svakako vecina otvorenih Jabber servisa to ne radi.

Citat:

Google je uvek bio dobar sa njihovim korisnicima i ja se ne secam da su jedanput lagali...

Da li je Google "dobar" ili "zao" sa svojim korisnicima, to me uopste ne tangira niti je uopste relevantno za ovu pricu.

Ono sto jeste fakat je da Google procesira informacije koje drzis na njihovim serverima i koristi ih za poboljsavanje svog core biznisa - serviranja reklama. Kao sto rekoh, meni ne pada na pamet da moju licnu komunikaciju neka korporacija profajlira i od toga pravi biznis.

Citat:

Ja ne vidim da oni cuvaju poruke ili formatiraju za reklamiranje...

GTalk poruke ne cuvaju zato sto bi to bilo neprakticno - a mail poruke naravno da ih cuvaju - Pa Google cak kaze "don't delete your mail"... kako bi bolje procesirali tvoj profil :)

Citat:

Posto jako postujem google, ovo je dovoljno pa i previse za mene. Znam iz licnog iskustva kako neke kompanije/organizacije se ponasaju jos gore nego google.

Naravno da ima gorih kompanija... Ali svakako ima daleko boljih servisa od GMail/GTalk za licnu komunikaciju i mailove, od kojih ima i dosta onih koji ne rade indeksiranje i poboljsanje marketinske strategije od toga.

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 12.05.2008. u 21:06 GMT+1]
12.05.2008. u 19:54 

CONFIQ
♫♪♥♪♫

*.red.bezeqint.net.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 20:06
Citat:
Ivan Dimkovic: Naravno da ih cuvaju, sta mislis kako ti citas svoje stare mailove? Pa Google cak kaze "don't delete your mail"... gde su ti mailovi? Na Marsu? A ne... na serveru! A cijem? :)

Mislio sam na IM poruke! Imas opciju da ne cuva razgovore...

Pa ako cemo tako onda ne treba pisati poruke na ES zato sto se ipak to koristi za reklamiranje! Doduse ES ne koristi PP za reklamiranje ali ono sto pokusavam da kazem jeste da se internet kotrlja reklamama hteo ti ili ne. Pod ostalom jako lako mozes da iskljucis reklamiranje na gmail-u.

Kao sto si rekao, nekome to smeta nekome ne, mada mi je malo tesko da razumem ljude da dobijanja nekog service za free je uvek normalno i to bez reklama. Ako oces neki service za free mozes da kupis hosting kompaniju koju mozes da koristis za email ali tu je isto pitanje privatnosti. Koji service ti koristis?

P.S. A sta je bilo sada? Ne svidja ti se ideja "proprietary software/service" vise?
12.05.2008. u 20:06 

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
EU

Administrator
*.dip.t-dialin.net.

icon Re: MSN blokira youtube12.05.2008. u 20:07
Ne, nije isto.

Kada pisem poruku na ES - to je javna poruka jer sam sam odlucio da je podelim sa javnoscu, u sta ubrajam i search engine botove.

Moji mailovi su moja privatna informacija - i nemam bas zelju da se koriste za takve stvari.

Citat:

Koji service ti koristis?

Za jabber koristim ES. Za privatne mailove koristim moj server (imam housing) , ali ima i free servisa koji se civilizovanije ponasaju prema licnim mailovima, tipa Hushmail.com :)
12.05.2008. u 20:07 

[es] :: Advocacy :: MSN blokira youtube

Strane: 1 2

[ Pregleda: 3128 | Odgovora: 32 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.