Citat:
twiddle: lično ne očekujem da će cena koja bude usvojena na kraju biti veća od sadašnjih cena domena kod RNIDS.
Lično očekujem da će biti manja jer ukoliko nema promena DNS-a vi tu nemate šta da održavate, osim što plaćate struju za servere ali na tim serverima se vrti i .rs tako da nećete puno izgubiti ako pustite .yu još jednu godinu besplatno (ispravi me ako grešim). Naravno, svaka promena DNS-a neka se naplati.
I još jedno pitanje: Hoće li i ovo da bude naplaćivano po uzoru na .rs domene tj. da li će i ovde OR-i da zarade duplo? Ili će se održavanje poslednje godine platiti direktno RNIDS-u?
Citat:
twiddle:
@webex
Možda bi, a možda i ne bi imalo uticaja. Ti *sada* možeš da misliš/tvrdiš da ne bi imalo uticaja, a ja *sada* mogu da mislim/tvrdim da bi imalo uticaja. No činjenica je da *sada* nema smisla spekulisati o stvarima koje se nisu dogodile.
Jasna stvar... to ne možemo da znamo... ja sam pretpostavio da neće (i dalje verujem da neće) jer UO neće ponovo raspravljati o stvari koju je već odobrio/doneo/zaključio ili šta već...
Citat:
twiddle:
Što se tiče same javne rasprave, nije mi jasno kakva su bila tvoja očekivanja. Stičem utisak da si očekivao da bude usvojena svaka primedba/želja koju bilo ko pošalje i da se novi krugovi rasprave organizuju sve dok niko nema nijednu primedbu na predložena rešenja?
Ne. Ovde se ne radi o tome šta sam ja očekivao već se radi o tome da je vrlo bitan član u pravilniku izmenjen, a javnost nije bila obaveštena adekvatno.
Citat:
twiddle:
Što se tiče "P.S.", tvoja teza o navodno skrivenim troškovima može da pije vodu samo ako pretpostaviš da registracija domena egzistira u nekom vakuumu, odvojena od ljudi koji takav sistem održavaju i koriste. Tada je moglo besplatno, sada ne može. Okolnosti su se promenile. 10 godina registracija je bila besplatna, zato što je cenu takvog sistema 'subvencionisala' Mira Tasić i njena ekipa, donacijom svog slobodnog vremena, a korisnici ograničenjima i čekanjem u redovima. Okolnosti su se promenile kada YU NIC ekipa više nije mogla dalje da 'subvencioniše' takav sistem i kada su korisnici tražili "sve odmah i sad". Sada sve može odmah i sad, ali košta. Pre par godina nisi plaćao parkiranje u centralnom Beogradu, pa sada moraš. Okolnosti su se promenile. Dakle, moje mišljenje je da pravo pitanje nije -- da li nešto mora da se plati, nego da li je cena realna ili nije.
Hvala gospođi Tasić što je donirala svoje vreme sve ove godine. Istina, da nije bilo nje i ekipe oko nje ne bi bilo ni co.yu domena.
Pre par godina nisam plaćao parkiranje ni u BG ni u NI ni u NS... sad plaćam, ali je vrlo bitna činjenica da kada sam počeo da plaćam parkiranje nisu ni pokušali da mi naplate prvo parkiranje duplo...
Već rekoh u prethodnom postu... nije stvar u novcu - stvar je u principu. Molim te odgovori mi na pitanje s početka ovog posta i obećavam da neću više da te maltretiram