Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dobijanje nemacke boravisne vize

[es] :: Vodič za emigraciju :: Dobijanje nemacke boravisne vize

Strane: << < .. 118 119 120 121 122 123

[ Pregleda: 329336 | Odgovora: 2451 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nemanja
Informatiker
Wien

Član broj: 4663
*.cust.tele2.at.

Sajt: www.allianz.at

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize31.05.2013. u 13:23 - pre 17 dana i 16h

Citat:
Marko Maljkovic: Nemam pojma kako se dolazi do boravišne vize za Nemačku, ali mi je stvarno čudno koliko ima ovih tema u vezi odlaska van zemlje. Ima ih puno i na drugim sajtovima i forumima, ali mislim da ovaj sajt ipak prednjači u tome. Više tema o tom pitanju nisam video skorije.

Možda ih ima, doduše, samo što ja nisam obraćao pažnju.

S' obzirom da sam ja jedan od retkih koji može da ode odavde kad hoće (imam dvojno državljanstvo i kanadski pasoš), možda bih i ja trebao da počnem ozbiljnije da o tome (o odlasku) razmišljam.

Što bi rekli Amerikanci s' kojima sam odrastao: "Thousands of dissatisfied customers can't be wrong..."

Ne razumem zasto si postovao slicnu poruku u isto vreme na 3 razlicite teme ?

Ukoliko malo bolje pogledas ovaj sajt i istoriju tema, videces da to nisu teme od juce, vec se informacije skupljaju godinama, najaktivnije u posednjih 3-4 godine. I onda treba razumeti trud ucesnika da iznesu sto vise informacija, i posle toga trud moderatora da se otarase glupih rasprava i ostave samo one koje dovode do korisnih informacija.
Praksa je jedini kriterijum istine

Odgovor na temu

maestrowinter50
neradim

Član broj: 314045
*.dip0.t-ipconnect.de.

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize31.05.2013. u 17:47 - pre 17 dana i 12h
ccccccccccccccccccccc dosadno mu izgleda, suvisan je svaki komentar,

Odgovor na temu

md15

Član broj: 315184
*.dynamic.isp.telekom.rs.

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize31.05.2013. u 18:50 - pre 17 dana i 11h
Laptopovi

Da li mozda neko zna odgovor na moju dilemu?

Ako bih otisao na neki kurs usavrsavanja nemackog u DE na Gete institutu zum beispiel, da li imam pravo da radim neki poslic od par sati za to vreme posto bih ucinio sve da nakon zavrsetka kursa tamo nekako ostanem. Iskreno mi recite da li je to moguce. Nisam student vec ekonomista po struci bez radnog iskustva i naravno da bi za pocetak radio bilo sta.

Odgovor na temu

uerceg
iOS Developer
Stuttgart, Germany

Član broj: 267296
...kabel-badenwuerttemberg.de.

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize02.06.2013. u 08:26 - pre 15 dana i 21h
Koliko ja znam: Iskreno - legalno NE, nelegalno DA.

Sa tom vizom koju ces dobiti za ucenje jezika ne bi trebao da imas pravo na rad u Nemackoj, tako da u tom slucaju legalno ne mozes naci posao. Jedina opcija bi ti tad bila rad na crno, a pitanje je koliko ti se to isplati, pogotovo imajuci u vidu da bi da jednog dana zivis u Nemackoj.

Odgovor na temu

aniandre
Ivan Ivan

Član broj: 313728

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize04.06.2013. u 22:20 - pre 13 dana i 7h
zena moja ima slovenački pasoš,a ja srpski,planiramo da odemo u Berlin,da li se prijavljujem gore za vizu ili moram u ambasadu BG ?Da li moja supruga mora da radi da bi ja dobio vizu ?Na kolko se dobija ta prva viza kad si ozenjen sa drzavljankom EU ?

Odgovor na temu

uerceg
iOS Developer
Stuttgart, Germany

Član broj: 267296
...kabel-badenwuerttemberg.de.

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize04.06.2013. u 23:02 - pre 13 dana i 6h
Ovo pitanje da li mozes u Berlinu ili moras ici u ambasadu u Beogradu definitivno zavisi od ureda za strance u gradu u kojem planiras da zivis (tj. od savezne republike). Ovde sam video da su ljudi uspevali sve da srede u Nemackoj, neki nisu, a i meni su rekli da u mom mestu nema nikakve sanse da se to moze srediti odavde, vec iskljucivo zahtev za vizu mora da se preda u ambasadi u Beogradu.

Odgovor na temu

Dr.Dzek
Doktor veterinarske medicine,
Veterinarska stanica

Član broj: 300190

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize08.06.2013. u 00:07 - pre 10 dana i 5h
Pozdrav ljudi. Zna li neko nesto o novom zakonu koji treba da stupi na snagu 1.jula i po kome bi trebalio da se olaksa zaposljavanje deficitarnih kadrova sredjivanjem papira direktno u policiji bez cimanja po ambasadama u maticnoj drzavi?

[Ovu poruku je menjao Dr.Dzek dana 08.06.2013. u 06:48 GMT+1]

Odgovor na temu

Nemanja
Informatiker
Wien

*.cust.tele2.at.

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize08.06.2013. u 08:10 - pre 9 dana i 21h
neki link ?

Odgovor na temu

Dr.Dzek
Veterinarska stanica

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize08.06.2013. u 08:23 - pre 9 dana i 21h
imam problem sa salnjem poruke

Odgovor na temu

Dr.Dzek
Veterinarska stanica

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize08.06.2013. u 08:29 - pre 9 dana i 21h
To sam procitao na norveskom imigracionom forumu, jer je tamo takva procedura, pa je jedan clan pisao da ce to poceti i u nemackoj da se primenjuje kako bi popunili manjak deficitarnih kadrova. POZDRAV!!!

ovo sam iskopirao sa te teme

Za one koji su mi se javljali na pp a da ne odgovaram i ne trazim ko je sve a prate sigurno temu napisacu ovde

U Nemackoj od 1.jula stupa na snagu novi zakon o olaksanom zaposljavanju ljudi koji nisu iz EU a imaju zanimanja koja su deficitarna. Vec se zna da njima fali oko 60 000 zdravstvenih radnika i da je za ljude koji nisu iz EU po postojecem zakonu bilo nemoguce dobiti radne papire u ambasadi pa se cesto desavalo da kolege bez po muke zadnjih godina nadju posao negde u Nemackoj ali u ambasadi dobiju odbijenicu bez obzira na ugovor i insistiranje bolnice koja zeli da ih primi. Novim zakonom bi to trebalo da se ispravi a izdavanje papira se nece raditi u ambasadi nego na licu mesta u stanici policije,nesto tipa kao u Norveskoj i ovime bi poslednja prepreka za zaposljavanje bila ukinuta,ona administrativna.

Dakle resili su izgleda konacno da se pozabave deficitom u zdravstvu koji imaju i ono sto se zna za sada je da je nasa srednja medicinska opsteg smera priznata za bolnicara odmah a da bi bila komplet priznata potrebno je da se polozi nemacki drzavni ispit i to kazu da moze da se odradi vec nakon par meseci rada. Sto se drugih smerova tice ne znam nista ali iz iskustva znam da nemci ne filozofiraju mnogo vec diplome nostrifikuju po sistemu "sta umes a sta ne umes" a ne koju si ocenu imao iz likovnog i da li si casove imao cetvrtkom ili utorkom,u Austriji dosta vise cepidlace sa planovima i programima i za srednju i za visu medicinsku i mnogo vise paznje posvecuju sta si i koliko imao u tom programu dok kod nemaca vise idu na to koliko ti znas u praksi i na osnovu toga ti odredjuju nostrifikaciju.

Eto,izvinjavam se na off topicu i nadam se da mi niko nece zameriti.

O ovome je pisao nas clan Delija Sever
http://www.elitesecurity.org/korisnik/profil/delija_sever031

Odgovor na temu

Harz
Wiss.-Mitarb., TU Clausthal
Deutschland

Član broj: 195909
*.adsl.alicedsl.de.

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize09.06.2013. u 11:55 - pre 8 dana i 17h
Citat:
lala7:
Konacno je moguce zaposljavanje medicinskih sestara iz Srbije u Nemackoj. Izvesna gospodja Kobler, poreklom iz Vojvodine, ima firmu u Berlinu i potpuno besplatno posreduje u zaposljavanju kao i kompletnom procese integracije. Svi zainteresovani joj se mogu javiti na e-mai pmlkobler@gmail.com. Potrebna je srednja medicinska skola-opsti smer, polozen drzavni ispit i izvesno znanje nemackog jezika. Ona ce objasniti detalje. Zvanicni centri za polaganje nemackoj jezika su u Srbiji su:
http://www.osd.at/default.aspx?SIid=64&LAid=1
http://www.goethe.de/ins/cs/bel/srindex.htm?wt_sc=belgrad

Iskreno se nadam da ce uspeti svi oni koji to godinama pokusavaju. Srecno :)

Malo pojasnjenje. Gospodja je Personaldienstleisterin (ima firmu koja se bavi "iznajmljivanjem" radnika drugim firmama). Za one (uglavnom iz Srbije) koji ne znaju kako to funkcionise, sklapa se ugovor sa njenom firmom, a ona vas kasnije "iznajmljuje" klinikama, bolnicama, starackim domovima... Zvanicno ste zaposleni u njenoj firmi i ona vas placa. Naravno, ona naplacuje usluge svoje firme od firme kod koje radite i isplacuje vas a jedan deo novca ostaje njoj. Na taj nacin funkcionise na hiljade ovakvih firmi u Nemackoj. Kao sto je korisnik sa nickom "lala7" napisao ona vam nece uzeti novac za nalazenje posla, ali ce mesecno uzimati jedan deo novca firme u kojoj radite i u kojoj bi sigurno imali vecu platu da ne radite preko ovakve firme za "iznajmljivanje" radnika. Da se razumemo, ovo nije nista nelegalno i veliki broj radnika (Nemaca takodje) radi preko ovih firmi, ali i gotovo svi zele da napuste ovakav vid zaposljavanja i pokusavaju da sklope direktan ugovor sa poslodavcem. Za ljude koji dolaze iz inostranstva ovo je mozda najjednostavniji i najsigurniji (a mozda i jedini) nacin da se docepaju Nemacke, a onda traziti sto bolje radne i finansijske uslove. Postoji i Facebook adresa gospodje Paole Kolber:

https://www.facebook.com/paola.kobler?ref=tn_tnmn

Koliko sam ovde video potrebno je i poznavanje Nemackog jezika na nivou B1. Dakle ako neko od medicinskog osoblja zeli u Nemacku, sto pre na ucenje Nemackog jezika.

Odgovor na temu

Nemanja
Informatiker
Wien

*.cust.tele2.at.

icon Re: Dobijanje nemacke boravisne vize09.06.2013. u 14:14 - pre 8 dana i 15h
Citat:
Dr.Dzek:
To sam procitao na norveskom imigracionom forumu, jer je tamo takva procedura, pa je jedan clan pisao da ce to poceti i u nemackoj da se primenjuje kako bi popunili manjak deficitarnih kadrova. POZDRAV!!!

To je nesto ovakvo, ali ni ovde nema vise detalja

http://www.vpmk.de/en/news/fac...n-list-of-shortage-occupations

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Dobijanje nemacke boravisne vize

Strane: << < .. 118 119 120 121 122 123

[ Pregleda: 329336 | Odgovora: 2451 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.