Pokusavao sam da postavim game server sa javnom IP preko port forward-a na mikrotiku, nisam uspio nazalost. moze li mi neko kopirati postavke ip firewall nat i ip firewall filter za port forward counter strike?
isto bi molio ako ko ima dedicated server za CS da se nekako dogovorimo da mi prebaci to jer bi i ja na svojoj mrezi isto dizao game server preko javne IP ...
Kod nas se pojavljuje identican probelm, i resili smo ga, tako sto smo napravili PPTP server, CSS server konektovali na njega, i radi bez problema, s tim da stavite jedan nat na localnu IP adresu koju dobija taj server (napomena, ne koristite vase lokalne adrese, nego dodajte u pool-u jedan totalno 10 opseg koji ce vaziti samo za taj PPTP server), na portovima koje on koristi (kod CSS je 27015, 27016)
Pa standardno prvo pravilo mi je masquerade na moje subnete a onda sam jedan dstnat na cs server.
Cs server iskljucivo koristi udp protokol u mom slucaju na portu 27015.
/ip firewall nat add chain=dstnat dst-address=public_ip dst-port=27015 to-address=lokalna_adresa_cs_servera to-ports=27015 protocol=udp action=dst-nat
Moras isto da pazis na podesavanje cs servera. Takodje moras da vodis racuna dal instaliras steam il nosteam server.
I baci pogled na opciju kod cs-a sv_lan 0 ili 1.
Ovo je komanda za startovanje:
./hlds_boost -game cstrike +ip xxx.xxx.xxx.xxx +maxplayers 24 +map de_dust2 +sv_lan 1 +localinfo jabatvcfg "addons/tv/config.ini"