Na Windows-u dolazi jedan player, poznatiji kao WMP, koji može da pušta MP3-ce out-of-box. Ako ti se ne sviđa/nisi navikao/ne zadovoljava tvoje potrebe, onda promijeni. Ja koristim Apollo, neko foobar, neko winamp... Stvar izbora, ali da ih neko ima sve zajedno instalirane na računaru, eh to je već Linux groznica...
A opet imas linux distore koji pustaju mp3(i ne samo mp3 vec kompletnu multmediju)odmah-PCLOS,Mint,Slackware...
Tako da covek u startu moze da izabere distro sa multimedijom ako ga mrzi da dodaje kodeke naknadno...
Uostalom-dodavanje kodeka na linux-u je trivijalna stvar-misljenja sam da sa time ne moze da se snadje samo onaj kome je i koriscenje Control Panel-a u Windozi poduhvat tako da ovaj "argument" Windoza advokata u korist doticnih nema po meni ama bas nikakvu vrednost a sve u svetlu toga da bilo koji iole napredniji korisnik Win-a uopste ne koristi strapa poput WMP-a-vec ce lepo da uzme Foobar,Aimp ili XMplay i Bog da ga vidi ;)
Inace WMP pored mp3-ice i wma-a moze da pusti koliko ja znam samo MS avi i neke dvd-ove tako da i za Windoze trebaju kodeci samo tako :P
@Marko_R
Moja greska ;)
Besplatni knjizevni magazin Eniaroyah - http://www.eniaroyah.info/

Re: Zasto je Linux(mozda) bolji