Pre nekoliko dana poceo sam da dobijam informacije od servisa na koje sam pretplacen da sa moje Visa Virtuon kartice nisu mogli da skinu iznos, i pored cinjenice da je na kartici bilo dovoljno kredita.
Onda je doslo i vreme da platim server i transakcija nije mogla da prodje. Pozvao sam Call centar Raiffeisena gde su me ljubazno obavestili da karticu mogu da koristim samo na Internetu - kao da to nisam i radio prethodnih nekoliko godina.
Posto sam im rekao da je ocigledno doslo do neke promene, posto je ista Visa Virtuon kartica bez problema na svim tim servisima radila do sada, ponovo su me ljubazno obavestili da karticu mogu da koristim samo na Internetu.
Posle dosta vrteske u krug, covek u Call centru konacno mi je priznao da je Raiffeisen banka promenila procesora za kreditne kartice i da se stoga ne primaju vise "MoTo" transakcije. Predlozeno mi je da stupim u kontakt sa firmom kojoj treba da platim kako bi oni promenili sistem naplate, sto je naravno nemoguce i, uostalom, nije moj posao.
Raiffeisen me je konacno izgubio kao klijenta (jos ranije sam zatvorio dinarski racun zbog pljacke), a sad cu podici i sve pare sa Visa Virtuona i poklonicu im onih 20 evra obaveznog depozita, nek ih daju u humanitarne svrhe.
Steta, ova Visa Virtuon je bila jedna od retkih koja je radila bez vecih problema, ali kao i sve ostalo u ovoj zemlji, cim nesto radi kako treba moras da ocekujes da uskoro vise nece biti tako....

Raiffeisen promenio procesora - sve je stalo