Pozdrav,
Mozda ovo nije pravo mesto, pa neka admin. prebaci u drugu temu ako sam promasio, ali verovatno ima strucnih koji poznaju knjigovodstvo.
Moli Vas da mi protumačite sledeće pojmove.
- Malopordajna cena,
- Velikoprodajna cena,
sve iz konteksta dole navedenog izvoda pravilnika o evidenciji prometa robe i usluga, vezano za KEPU i nesuglasice sa tržišnim inspektorom koji je došao u terensku kontrolu u mojoj firmi.
Aleksandar
_______________________________________________________________________________________________________
Pravilnik o evidenciji prometa robe i usluga
„Službeni glasnik RS”, br. 45 od 21. X 1996, 48 od 8. XI 1996, 9 od 3. III 1997, 6 od 12. II 1999
Član 8.
4) u kolonu 4. knjiži se zaduženje obveznika u tom objektu - prodajnom mestu i to:
a) obveznik - trgovac u kolonu 4. upisuje vrednost nabavljene (zaprimljene) robe i to za trgovinu na malo po maloprodajnim cenama, a za trgovinu na veliko, po veleprodajnim cenama, sve na osnovu kalkulacija.
5) u kolonu 5. se upisuje razduženje objekta - prodajnog mesta po osnovu prometa robe i usluga koje se u njemu vrše:
a) obveznik - trgovac u kolonu 5. upisuje iznos dnevnog prometa i to:
Stav 2
- za robu koja se naplaćuje preko računa - na osnovu iznosa fakture i drugih dokumenata o prodaji robe;

Velikoprodajna/Maloprodajna cena - KEPU