pre nego sto izlozim problem i moju muku, napominjem da sam pocetnik u access programiranju...
uneo sam tabelu (linkovao) u access, napravio formu, dizajnirao,... e sada pocinju slatke muke.
unosi se ime, firma, vreme1, vreme2, vreme3
ovo funkcionise, i druga strana to vidi u excel tabeli koja linkuje access bazu. problem imam kad sutradan otvorim excel, u njemu imam podatke od juce. to bi trebalo da se obrise ili da se jednostavno ne vidi u novom danu. potrebno mi je i da se nekako ubaci datum u formu kada sam u dizajn modu. imam problem i da napravim dokument za stampu iz forme. kad ukljucim wizarda i ukazem mu na tabelu, wizard mi kaze da tabela nema "fields" ???? znam sta to znaci, ali kad otvorim tu tabelu, ima sva polja i sve podatke pa sam malo zbunjen...
i jos jedan mali najmanji problemcic... kad resim d sam zavrsio formu kao gotov program, kako da ga konvertujem, kompajliram u nekakav exe ili bilo sta da mi se ne otvara access prozor? znaci samo maska unosa... koristim 2003 office.
mnogo pitanja znam... ali pocetnik sam i veliki sam uspeh napravio i dok sam uradio ovu malu bazu ;)
i jos jedno malecno pitanjce... obzirom da mi je polje "vreme3" koje se sada rucno kuca ustvari razlika izmedju "vreme1" i "vreme2", tj hh.mm short_time... da li moze da se automatizuje da sam ispisuje tu razliku? jedini mopguci proble bi bio jer se "vreme2" ne unosi istog trenutka vec posle nekog vremena pa se plasim da bude neka abnormalna poruka/greska u polju "vreme"... mozda sa IF funkcijom koja bi gledala da li je u polju nesto upisano...
mnogo pitanja pa krenite sa razmisljanjem
hvala

[Access] manji pocetnicki problemi