Mislim da ta izreka potiče od moje malenkosti, pre nekoliko godina, ili sa es ili sa yu.os.unix (ne mogu da iskopam originalni post). Slack je mene kao početnika bukvalno naterao da naučim gomilu stvari (pritom sam jako lenj i ne radim ništa što ne moram), da bih namestio potpuno funkcionalan i upotrebljiv sistem, pa sam za kratko vreme tako stekao solidno znanje o Linux internals. Bitna stvar je i to da, pošto je Slack prilično bare-bones distribucija, na neki način i pojednostavljuje proces učenja, jer sadrži vrlo malo "nadgradnje" od nekog minimuma (jednostavne init skripte, nema mnogo custom-konfigurisanih paketa, nema PAM...), tako da mu dođe kao neki jednostavan školski prototip Linux distribucije -- Slack je, kada kreneš da čačkaš "ispod haube", lakše ukapirati nego RH (ili slobodno stavite svuda "Ubuntu" umesto "RH"). Posle toga, lepo sam uvideo koja je to tačno distro-specific nadgradnja koju donose kompleksnije distribucije, i mogao to da cenim ili kritikujem. Danas koristim RHEL (odnosno CentOS) na serverima, a Slack nikad ne bih stavio na server. Ali i dalje mislim da je Slack dobro učilo.
Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.
Upali lampicu — koristi Jabber!

Re: Stara linux izreka?