Dragi profesionalci i amateri....
Da li neko ima iskustva sa ovim regulatorom.... Radi se o OMRON regulatoru VS MINI J7 koji kao ulazni napon ima monofazni 200V a na izlazu da je trofazni napon max 255V koji se regulise isto kao i frekvencija od 0 do 400Hz....
Koji motor mogu na njega da povezem...?
Povezao sam trofazni motor 1.1KW 680 o/min na njega i ok sve radi regulise brzinu i sve je super ali u praznom hodu, medjutim kada ga opteretim mogu da ga ubrzam samo do 100Hz a pri tom podesim napon na 255V sto je max a max frekvenciju napona podesim na 30Hz... Nemoj da me pitate zasto jer prvi put se srecem sa ovim uredjajem, i najbolje performanse bar vizuelno sam dobio sa ovim vrednostima... medjutim kada se motor jos malo optereti onda jednostavno stane a i desava se da prilikom rada izbaci bimetal koji je na glavnom releju sto se naravno ne desava kada radi bez regulatora....
A drugi motor koji je negde oko 1100 o/min isto 1.1kW nece ni da krene pod opterecenjem....
Ok, gledano sa tacke napajanja znam da su motori proektovani da rade na 380V a ovaj uredjaj ima max. napon 255V pa je logicno da ima manje snage... sa druge strane uredjaj se napaja monofaznim naponom od 220V koji posle uz pomoc invertora na izlazu daje trofazni napon koji moze da se regulise i po amplitudi i po frekvenciji....
Necu vise da razglabam... ali ako neko ima iskustva sa ovim uredjajem onda bih rado popricao sa njim/njom....
Novi sam u ovoj oblasti pa necete zameriti iako sam rekao nesto sto mozda i nije fakat....
Hvala unapred....
Pozdrav

Re: Frekventni Regulator OMRON VS MINI J7 monofazni 200V AC