Da ne otvaram novu temu :)
Bilo mi malo dosadno ovih dana, pa sam malo-po-malo napravio neku klasicu za preuzimanje vremenske prognoze sa weatherbug.com-a. Dosta su tacni. Klasa zahteva curl i php5. Trenutno nije online, posto nemam svoj neki host, a i ovo sto imam, nema curl :S tako da... koga interesuje, nek' nakrmaci negde, da vidi :)
Ima opciju za prevod sa engleskog na srpski. To se vremenom razvija, lepo polako :)
Lista gradova za Srbiju (i Crnu Goru) je ovde:
http://weather.weatherbug.com/...negro-weather.html?zcode=z6286
Sad su tek Subotica, Beograd i Novi Sad u klasi, ako nekom treba jos koji grad, nek samo dopise u ovaj niz:
Code:
var $cities = array("Subotica","Belgrade","Novi Sad");
naziv grada, onako kako pise na listi, i moci ce se preuzimati i za taj grad.
Prognoza moze da se vidi unapred za jedan do sedam dana.
Sveza prognoza se preuzima svaka 2 sata, inace se vadi iz cache-a. Ako nekom treba drugaciji interval, nek' menja:
Code:
var $cache_lifetime = 7200;
Klasa se poziva ovako:
Code:
require_once("myWeather.php");
$mw = new myWeather("Subotica");
Izgled/funkcionalnost jos nije gotovo, to nek menja svako kako 'oce, mrsko mi sad da se bakcem stim.
Poziv prema CSS fajlu je unutar klase.
Od ulaznih parametara, konstruktor prima sledece:
prvi: Naziv grada za koji se preuzima. Ako se ne unese, ili taj grad ne postoji u nizu gradova, uzima se Bg kao defaultni.
drugi: Broj dana za koji uzimamo prognozu (od 1 do 7)
treci: ime foldera koji se koristi za cache (default je html)
cetvrti: format datuma na koji da se prebaci datum. defaultni je d.m.Y.
peti: true ili false za prevod sa engleskog na srpski. default je true. ako neku rec(enicu) ne nadje, ostaje na engleskom.
Ima jos mesta za unapredjivanje, pogotovu za javljanje raznoraznih error-a, al' to kad budem imao vise volje :P
Ko ima volje, nek' testira, predlozi neka bolja resenja (pogotovu za gomilu preg_replace/match-ova). Shoot! :)
Cheers!
P.S.: Sorry, za sturo objasnjenje, klasa je iskomentarisana, tako da ne bi trebalo biti problema.
No problem should ever have to be solved twice. Boredom and drudgery are evil. Freedom is good.
Thus spake the master programmer: "After three days without programming, life becomes meaningless.'
~
Site ~
Blog ~
You twitt? ~
PHP Planeta