Za C/C++ je moguce imati kompajler na sticku koristeci devcpp. Zanima me postoji li slican program i za C#? Pregledao sam teme i sve me upucuju na DotGNU Portable.NET ali to nije ona "portabilnost" koja mene zanima
Yah...
28.02.2008. u 16:48
mmix Miljan Mitrovic Software Architect Pancevo, Srbija
SuperModerator Član broj: 17944 Poruke: 2416 195.252.78.*
stavi ih sve na USB stick i eto kompajlera. Medjutim, masina na kojoj pokreces kompajler mora da ima framework
▪ The quicker a phone is answered in sales, the slower it's answered in customer services - Brownridge's Law
▪ Democracy is a device that ensures we shall be governed no better than we deserve - George Bernard Shaw
▪ To err is human--and to blame it on a computer is even more so - Robert Orben
28.02.2008. u 19:50
toxi_programer Nemanja Todić Beograd
Član broj: 104396 Poruke: 409 *.adsl-1.sezampro.yu.
Hvala. Nadam se da ce ovo upaliti, iako ne sumnjam.
Jos me zanimaju 2 stvari.
1. Da li framework paketi sadrzavaju i prosle verzije frameworka. npr. ako instaliram NET 3.0, moram li instalirati 2.0 i 1.1. ???
2. Mozes li mi preporuciti neki lagani text editor (portable???) koji prepoznaje c# sintaksu? znam da notepad to moze ali vjerovatno postoji neki ovakav radi lakseg kodiranja.
mmix: Udji u framework dir i pronadji sledece fileove:
csc.exe
csc.exe.config
csc.rsp
1033/cscompui.dll
stavi ih sve na USB stick i eto kompajlera. Medjutim, masina na kojoj pokreces kompajler mora da ima framework ;)
ova 3 fajla sam iskopirao u jedan folder, stvorio novi folder 1033 i u njega stavio fajl cscompui.dll, ali mi pri pokretanju javlja da nedostaje dll fajl cscomp.dll. Taj fajl se nalazi u folderu \WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727 i potrebno ga je iskopirati u isti folder kao i gornje fajlove i tada kompajler radi kako treba. :)
mmix: Udji u framework dir i pronadji sledece fileove:
csc.exe
csc.exe.config
csc.rsp
1033/cscompui.dll
stavi ih sve na USB stick i eto kompajlera. Medjutim, masina na kojoj pokreces kompajler mora da ima framework ;)
Ne razumem svrhu kopiranja. Ako je framework vec instaliran kopiranje ovih fajlova je nepotrebno jer su sastavni deo frameworka. Kompajler je po default-u dostupan uz samo instaliran framework.
Samo se pozove sa:
Nema svrhe, odatle i smajli na kraju, covek je samo hteo da zna kako da stavi kompajler ne USB.
▪ The quicker a phone is answered in sales, the slower it's answered in customer services - Brownridge's Law
▪ Democracy is a device that ensures we shall be governed no better than we deserve - George Bernard Shaw
▪ To err is human--and to blame it on a computer is even more so - Robert Orben