Evo ja sam ovaj forum štiklirao na stalna mejl obaveštenja pre jedno mesec dana. Bavim se grafikom i grafičkim dizajnom ali stalno u zadnje dve godine vidim da neki grafički programi se oslanjaju na Python. Skidao sam ranije verzije pythona i stalno odlagao njegovo učenje i evo ponovo sam se malo zainteresovao pa se prijavih na ovaj forum.
Početnik sam uopšte u programiranju i pregledao sam par tema ovde i skinuo nešto ali bi mi više odgovarala neka knjiga na našem o ovom programskom jeziku po mom skromnom mišljenju programskom jeziku budućnosti.
Ja nisam programer i nemam nameru da to budem profesionalno ali verujem da će mi znanje Pythona proširiti moje polje delovanja radeći u nekim isključivo grafičkim aplikacijama koje se oslanjaju na ovaj programski jezik a i da će mi pomoći u nekim kombinacijama programiranje-grafika u nekim poslovima.
Ono što vidim je da je Python veoma primenljiv u svim oblastima gde se neki programski jezik moze primeniti, da je modularan i sl. Samo što ja to još uvek sve ne shvatam i ne znam ništa o programiranju pošto sam više "likovni tip" i time se i bavim ceo život. Kompjuterski sam geek i imam pojma kako kompjuter radi, memorija, hard disk,procesor i sl. Išao sam i u srednju elektrotehničku tako da nisam baš operisan od takvih stvari. Kontam dosta toga a i imam druga koji je završio FON u Beogradu samo on nije zainteresovan za Python. šteta. Tako da znam neke tehničke stvari ali bih voleo da sve lepo krenem ispočetka i da mi sve bude jasno šta radim.
Veoma me je obradovalo kad sam pročitao ovde lepe reči o ovom jeziku. To mi je samo potvrdilo moj stav, koji je bio malo poljuljan mišljenjem mog druga o ovom, po mom mišljenju, jeziku budućnosti. :)
Shto bash meni tri shestice! ;( hm nema veze. -_-"