Pre neki dan dobio sam ponudu (2. u poslednjih 3 meseca iz UAE) da dodjem i da radim u Emiratima.
Ponuda je ozbiljna, cak mi se nude bas povoljni uslovi za rad, pa cak i mesto zamenika agencije u kojoj bih radio.
Zbog vojnog roka sam odlozio dalje razgovore dok ga ne odsluzim, a u medjuvremenu razmisljam sta i kako sad.
Mene interesuje sledece:
1. Koliko su takve ponude koje stizu iz UAE ozbiljne? Malo mi izgledaju nestvarne za vreme u kojem zivim (mislim na Srbiju). Konkretno, nudi mi se plata od 2.000$, sloboda u radu i nezavisnost = uslovima koji se po nekoj logici nude strucnjacima. Imam diplomu za fax od 5 godina (po nekim poslednjim vestima = master), i dosta radova iz oblasti kojom se bavim iza sebe.
2. Da li neko od vas radi u UAE i kakva su njegova vidjenja zemlje, ljudi, drustva, zena (:), politike, policije, zakona... alkohola... i sl.? Da li je drasticno razlicita kultura od nase (evropske)?
3. Papirologija. Nisam nista pricao o tome, sve se zavrsilo na intervjuu, a trazio sam po Guglu i koliko vidim kod nas nema ambasada UAE? Kako se sredjuju papiri kad hocete da idete npr. na letovanje u Dubaji? Gde neka turisticka agencija nosi vize na overu? Predpostavljam da imaju zastupnike kod neke druge, njima blize, ambasade?
Kao sto sam rekao, obavio sam intervju, pa se i dalje lomim, mada imam jos dosta vremena da odlucim.
I malopre citam ono sto se dogodilo onom igracu Partizana na pripremama, kad su ga pomesali za nekog lopova,
pa je imao mnooogo neprilika sa policijom i zakonom zbog toga.
Hvala

Dobio sam ponudu za odlazak da radim u UEA...