Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedno lako pitanje u vezi C++ & SQLite3

[es] :: Baze podataka :: Jedno lako pitanje u vezi C++ & SQLite3

[ Pregleda: 2138 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

anon69849

Član broj: 69849
Poruke: 53
147.91.208.*



Profil

icon Jedno lako pitanje u vezi C++ & SQLite318.02.2008. u 12:47 - pre 137 meseci
pozdrav svima

pitanje:

c++ aplikacija treba da ubacuje rechi u sqlite3 bazu, ukoliko ponovo poqsha da ubaci rech koja je vecj u bazi treba da povecja broj pored rechi. kako?


primer:

kafa | 5
slushalice | 1
...

koristim standardne fje iz sqlite3.h

hvala
 
Odgovor na temu

chachka
Srđan Mijatov
Programer
BUS Computers
Kikinda

Moderator
Član broj: 53780
Poruke: 575
217.17.111.*

Sajt: www.baze-podataka.net


+4 Profil

icon Re: Jedno lako pitanje u vezi C++ & SQLite319.02.2008. u 12:23 - pre 136 meseci
Uz predpostavku da imaš UNIQE index nad kolonom u kojoj čuvaš samu reč:
Code:

Pokušaš
  INSERT ... VALUES ('kafa', 1)
a ako ne prođe zbog narušavanja gore spomenutog indexa onda odradiš
  UPDATE ... SET ... +1 WHERE ... = 'kafa'

"The best code is no code at all." - Zidar (ES član)
"Biggest obstacle to learning SQL is unlearning procedural programming." - Joe
Celko
"Minimize code, maximize data." - A. Neil Pappalardo
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Jedno lako pitanje u vezi C++ & SQLite3

[ Pregleda: 2138 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.