Radi se o pentium III konfiguraciji sa plocom Apollo K7T266 Pro ver.1 i ima Award Bios
E sad, kada ukljucim racunar, nista se ne desava... jednostavno monitor uopste ne dobija signal od graficke i cuje se na zvucniku od maticne zvuk sirene (kao policija)...
Stavio sam neku drugu graficku, i stim sad imam sliku... ali isto se cuje zvuk sirene i ne ulazi u windows nego mi ispisuje sledece:
Award BootBlock BIOS v1.0
BIOS ROM Checksum error
Detecting Floppy drive A media
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Radi mi samo flopy... ne vidi ni CD-ROM ni HDD...
Sta trebam da radim?
Promenuo sam i bateriju na osnovnoj, i nista se nije menjalo...
P.S: desilo mi se jednom da se isto tako cuo zvuk sirene i nema slike.... i jednostavno sam malo pomerio bateriju i bios cip... i radilo je dalje bez problema....
Namestio sam sve lepo....instalirao windows xp, i nije radio USB pa sam mislio da je do bios-a... i imao sam neki bios update program i to sam cackao... i krenuo je da se puni progress bar do jedno 40%... i onda je stalo i ne mrda pa sam isao end now...... posle sam i totalno iskljucio racunar.... kada sam hteo da ga ponovo ukljucim, od tada imam ovaj problem.....
Ali zanimljivo je da je to bilo i onda kada sam pomerio bateriju pa je proradilo........ vec ne znam ni je sta moze da bude......
Molim vas da mi neko pomogne.. hvala unapred!

Problem sa BIOS-om