Opet pokusaj sa onim driverom koji si skinuo sa Asus-ovog sajta. Ovo su fajlovi koji ti trebaju (nisam siguran za SiiSupp.vxd i SIWinAcc.sys ali kopiraj sve jedno) da bi instalirao SATA drajver sa XP-om kako treba:
Si3112r.inf
Si3112r.sys
SiiSupp.vxd
SIWinAcc.sys
TxtSetup.oem
pa njih i kopiraj na floppy koji ces prethodno formatirati na nekom drugom kompu pre nego sto prekopiras ove fajlove. Mozda floppy disk nije dobar. Probaj sa drugim. Interesuje me koje ti je opcije davao pri instalaciji SATA drivera kad pritisnes "F6" i "S". Mozda nisi izabrao pravi driver. Davno nisam instalirao SATA drivere na taj nacin, ali znam da mi je uvek uspevalo jer sam izmedju ostalog imao iskustva sa tvojom plocom i slicnim modelima... Probaj da floppy ubacis tek kad pritisnes "S" da bi izabrao SATA kontroler i onda biraj driver "Silicon Image SiI 3112 SATALink Serial ATA Controller" pa pritisni "Enter"... ako nema prvi izbor onda probaj sa "Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller".
Ako instaliras ona SiI3112 driver sa Silcon Image-ovog sajta ovo su fajlovi koji ti trebaju (mozda ne SiWinAcc.sys ali nista ne kosta ga iskopiras) na floppy:
SI3112.inf
Si3112.sys
SiWinAcc.sys
TxtSetup.oem
Kad te pita koji driver da instaliras ti izaberi "Silicon Image SiI 3112 SATALink Serial ATA Controller" i pritisni "enter" pa nastavi sa Windows XP text setup-om ako ti dozvoli.
Open-mindedness is considered a virtue, and true open-mindedness is, but don’t be so open minded that your brains fall out...
...It's not enough to simply not be so open minded that your brains fall out. It is equally important to have adequate bullshit deflectors in place so that the unscrupulous don't just fill your wide open mind with lies and nonsense.