Vec je bilo rjeci o ovome ali uglavnom o "pivskom" stomaku... Ja imam slican problem!
Visok sam 177cm i tezak 77-78kg, dakle skoro pa idealno, ali odkad znam za sebe imao sam taj "slauf" oko stomaka. Kao klinac sam bio prilicno mrsav ali stomak je uvijek bio tu. Nije to nesto pretjerano ali dovoljno da me nervira....
Ove godine sam definitivno odlucio da ga skinem...
Idem vec neke 3 sedmice u teretanu na bicikl... Konusltovao sam se sa trenerom iz teretane i on mi je rekao da mi nema velike razlike izmedju trake i bicikla jer je za skidanje masti potrebno vrijeme od najmanje 55 minuta uz nekih 40-50% snage od maksimalne. U teretanu idem 3 puta sedmicno i sada planiram da kupim bicikl i da vozim svaki dan i to 2 puta dnevno.
Mozete li me nekako savjetovati. Da li je mozda 3 puta sedmicno dovoljno ili ne...
Sto se tice ishrane, takodje sam uveo neke mjere. Po netu sam nailazio na nekakve savjete oko ishrane i uglavnom savjetuju da se jede svaka 2-3 sata... Ja stvarno nemam "vremena" za to jer bi citav dan morao samo planirati kada cu i sta jesti. Smanjio sam obroke i ne jedem previse kasno... Eventualno 2-3 sata prije spavanja pojedem nekakvu vocku i to je to...
I da napomenem da ne mastam o nekim silinim trbusnjacima nego jednostavno da skinem ovaj slauf...
Hvala!

Skidanje stomaka!