Interesujeme koji progam se koristi za crtanje i simulaciju el kola( nacrtam semu sve povezem i u programu ukljucim da vidim oce li raditi), i da li moze negde da se skine.
Hvala, i srecna Nova godina i praznici
E ne mogu da nadjem da skida skido sam neki preko torrenta al nikako ne mogu da ga instaliram jel moze neko da da neki sajt gde moze da se skine i da radi.
ovamo kad sam instalirao prijavljuje neke greske i tako to(zeza me), i trazio je da se instaliar u folder gde mi je ranija verzija, a ja je nemam i nisam naso za skidanje.
Muci me vec ceo dan pa ako neko zna sajt za skidanje neka da.
Hvala
E,ajde stvarno neka neko okaci link za downloadovanje nekog takvog programa naravno da bude free,ja nisam provalio kako da skinem onaj sa gornjeg linka
Mada, moj predlog je npr. Multisim v10, ima sve funkcije kao i do sada plus simulacija PIC-ova, sto mi se svidja... Uglavnom njega najvise koriste, a ti kako hoces...
Za te stvari Postojij dosta programa. Najkorisceni je MicroCap. Strasna stvar.
Postoji studentska verzija koja je free, cije je jedino ogranicenje sto bibloioteke komponenata nisu kompletne.
Meni je to drugar skinuo sa neta ne znam tacno link. ali verzija koju je on skidao bila je MicroCap 8, mozda se pojavila neka novija mada neverujem.
Kad nešto želis, niko te sa tog puta nemože skrenuti, moze ti samo otežati put i
stvoriti sebi neprijatelja.
Radio sam neku simulaciju u LT Spice-u IV. Nekoliko puta sam pokretao simulaciju (i uvek se ozvori prozor za simulaciju), zaustavljao, zatvarao prozor, menjao vrednosti komponenata, pokretao opet, itd. I kada hoću ponovo da pokrenem simulaciju ona se pokrene ali prozora nigde, odnosno radi u pozadini ali ja ne mogu ništa da vidim.
Kako da otvorim prozor za simulaciju?
[Ovu poruku je menjao Slobodan čovek dana 30.06.2011. u 19:28 GMT+1]
30.06.2011. u 17:08
robert63
Član broj: 55855 Poruke: 3735 *.dynamic.isp.telekom.rs.
Dakle ja nacrtam šemu i kliknem na simulate-run i ovori se prozor sa grafikom, tako da ima dva, donji je šema a gornji je grafik. Taj gornji se više ne otvara kada kliknem na run.
30.06.2011. u 18:23
bogdan.kecman Bogdan Kecman MySQL Cluster Engineer, Oracle tuguzija zemlja proletera
Član broj: 201406 Poruke: 4787 *.31.24.217.adsl2.beograd.com.
moguce da ti se grafik ne otvara ako nemas definisanje tacke za merenje (nisam 100 godina koristio lt spice, presao sam na TINA-u .. imas TINA TI verziju od Texas Instruments koja je dzaba a radi zastrasujuce dobro - http://focus.ti.com/docs/toolsw/folders/print/tina-ti.html )
inace skoro svi ovi "fancy skupi program za simulacijui" (multisim, isis i ekipa) svi oni koriste spice ili neku verziju spice-a (lt spice, spicepro, prospice etc etc) samo su nasminkani i interface je doveden do savrsenstva ..
Imam tačku za merenje, nije to u pitanju. Čak i da ništa na šemi ne menjam (osim vrednosti komponenata), nego samo pokrećem i prekidam simulaciju (svaki put kada je prekinem ja zatvorim taj prozor). I sve radi bez problema, kad kliknem na "run" pojavi se taj prozor, ali posle nekoliko puta (nekih 15-ak) više neće da se otvori.