Nakon skoro 4 godine, rešio sam da ( konačno ) zamenim svoj računar za nešto novije.
Odlučio sam se za procesor: AMD X2 5000+ - Black Edition.
Ne patim previše za najnovijim naslovima igrica, već pretežno radim video editing pa mi OC nije od presudnog značaja.
Gledajući cene ploča od: 90-tak € za ASUS M2N-SLI/DL pa sve do 120 € za MSI K9A Platinum i čitajući po raznim forumima mišljena o pločama, naletim i na ( meni potpunu nepoznanicu ) Biostar. Uglavnom su mišljenja više nego povoljna, a tek cena... 60-70 € u zavisnosti da li je u pitanju TF570 SLI A2+ ili ,,običan'' TF570 SLI A2
Razlika u ceni je drastična. Skoro dvostruko:-(
Da li su Biostar ploče baš toliko nestabilnije od ostalih, pa su zato i jeftinije ?
Jesu li ostali proizvodi baš toliko kvalitetniji i isplati li se dati 50-60€ više za ploču sličnih/istih karakteristika, jedino zbog toga što su ih napravili Asus, Abit, Gigabite ili MSI... ?!?
Možda bi te novce bilo pametnije uložiti u Intel C2D- E6750 ;-) međutim i tu nastaje problem sa cenom matičnih ploča.
Od ABIT IP35-E ( nema firewire ) za 100€ do DFI INFINITY Blood Iron P35-T2RL 120€ naspram Biostar TP35D2-A7 za 70€
Eto, to bi ukratko bile moje ( slatke ) ,,muke''.
Nadam se da će mi neko pomoći i napisati nešto o biostar pločama, pošto bi najgore od svega bilo da se zaletim na jeftinu ploču koja će biti nestabilna i praviti probleme u radu, pa onda, nakon samo par meseci glavobolja da ponovo moram nešto drugo što mi je u ovom trenutku izgledalo skuplje.
Unapred, hvala svima :-)

Trilema: Biostar ili nešto skuplje... a da li i bolje ?