Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(

[es] :: ISP :: ADSL :: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(

Strane: << < .. 5 6 7 8 9 10

[ Pregleda: 37063 | Odgovora: 197 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vkoja
vladan rajcic

Član broj: 122646
*.dynamic.isp.telekom.rs.

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(26.12.2011. u 16:01 - pre 541 dana i 7h

Sigurno je do telekoma izgleda da filtriraju youtube pojedinim korisnicima , jer evo kod mog drugara radi super kod drugog isto kao i kod mene . Znaci radilo do juce sve u fulu 4mb otvara 1080p kao iz sale a ovo danas katastrofa. Sve ostalo radi odlicno osim youtube... Sutra zovem i reklamiram...

Odgovor na temu

superfly
Unknown

Član broj: 23535

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(26.12.2011. u 16:38 - pre 541 dana i 6h
@Slobodan Milivojevic

http://www.youtube.com/my_speed

danas mi se brzina popela na čitavih 1,05Mbit.

Odgovor na temu

superfly
Unknown

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(29.12.2011. u 16:28 - pre 538 dana i 6h
Laptopovi

Ok, ne znam dal je bug ili nešto drugo
ali ovo mi je trenutna brzina:

Inače imam 4mbita paket.

Odgovor na temu

djricky
Senior Network Administrator VeratNet
ISP
Beograd

SuperModerator
Član broj: 1046

Sajt: www.ipv6.in.rs

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(30.12.2011. u 13:54 - pre 537 dana i 9h
probajte da resetujete ruter dok ne dobijete ip adresu iz nekog drugog opsega, mozda pomogne...

Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(30.12.2011. u 13:58 - pre 537 dana i 9h
Već sam pominjao sumnjive Telekom adrese, ako dobijem neku iz 178.223.148.xxx ili 93.86.53.xxx, skoro sigurno su mi portovi (torrent ili emulac, svejedno) zatvoreni i sve loše radi. Čim vidim ove početne brojeve, restartujem dok ne dobijem neku normalniju adresu.

Odgovor na temu

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

Član broj: 17066

Jabber: nabukodonosor@elite.....

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(30.12.2011. u 17:55 - pre 537 dana i 5h
Evo meni je trenutno ip 109.92.42.xxx ali opet YT radi kao mrtav konj, tj. takoreci jedva da radi.

Nije mi jasno kome se zaliti kada kao u nasem slucaju ne dobijamo uslugu koju smo platili a vezali su nas ugovorom? Nije to kao kad ti se ne svidja necija usluga pa odes kod drugog...ovde ne mozes da odes. A nemocan si da dobijes ono za sta placas.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?

Odgovor na temu

djricky
Senior Network Administrator VeratNet
ISP
Beograd

SuperModerator
Član broj: 1046

Sajt: www.ipv6.in.rs

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(30.12.2011. u 18:28 - pre 537 dana i 4h
nemas zasto da se zalis...

citat koji sam skoro nasao na telekomovom sajtu...

Da li je brzina zagarantovana?
Nije. Faktori kao što su vrsta kabla, uslov i razdaljina ili vremenske prilike mogu da utiču na Vaš servis Telekom ADSL pristup internetu. Telekom nastoji da obezbedi maksimalne brzine za različite Telekom ADSL pakete.

Još jedna promenljiva je i sam Internet.
Naime, Telekom može da garantuje za svoju mrežu da u njoj neće doći do tzv. „uskih grla“ i zagušenja saobraćaja, ali ne može da garantuje tako nešto za ostatak Interneta. Tako se može pojaviti slučaj da Vaš ADSL modem i Vaša konekcija funkcionišu besprekorno, ali da podatke koje vi želite da dobijete, u tom trenutku žele i mnogi drugi korisnici Interneta, a da server ili računar na kome se te informacije nalaze, nije u stanju da pruži tolikom broju korisnika informacije u isto vreme i tada korisnik „čeka da dođe na red“.

Odgovor na temu

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(30.12.2011. u 19:16 - pre 537 dana i 4h
Da, nije do Telekoma, oni rade besprekorno, ali je sigurno do Guglovih servera, oni su usko grlo. Ma ajde...
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?

Odgovor na temu

cole85
Novi Beograd

Član broj: 143804
*.beogrid.net.

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(30.12.2011. u 19:44 - pre 537 dana i 3h
ja koliko se secam pre 4-5 meseci kad sam imao telekom najbolje je radio youtube iz 93.xxx... opsega ovi drugi kako kad ne znam da li se sada nesto promenilo

Odgovor na temu

visatix
Subotica

Član broj: 46417

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(30.12.2011. u 19:57 - pre 537 dana i 3h
I ja sam zadnjih nekoliko dana imao problema u maloj brzini pri otvaranju skoro svih stranica, a youtube je bio, blago rečeno, očajan. Međutim, od pre 2 sata kako sam upalio računar, vidim da sve funkcioniše normalno. Možda su bili neki radovi u pitanju ili...

Odgovor na temu

MaXo92bre
Loznica

Član broj: 286519

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(31.12.2011. u 01:20 - pre 536 dana i 22h
Kod mene na paketu od 1.5mbps kada pustim klip pocne sa full brzinom , i tako drzi jedno 10 sec..posle toga padne na ~500kbps i varira sve do max 1.09mbps. Kada npr kliknem na 3. ili 5. min klipa, pocinje isti redosled brzina? :/
MaXo

Odgovor na temu

Aleksandar Đokić
\??\\C:\Earth\Srb\Beograd

Član broj: 13478

Sajt: rs.linkedin.com/pub/aleks..

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(31.12.2011. u 02:28 - pre 536 dana i 20h
ma ljudi to je normalno, ogromni saobracaj je tu u pitanju, sta ste navalili na yt

Odgovor na temu

bane4444

Član broj: 253783

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(31.12.2011. u 09:14 - pre 536 dana i 14h
Imao sam ranije ovaj problem i uspešno ga rešio.

Naime, svaki dan od negde 17h pa sve do 24h nisam mogao da odgledam ni jedan yt video normalno iako koristim 4mbit Telekom ADSL konekciju rešio sam ovaj problem tako što:

1. U podešavanjima konekcije uradite:

U control panelu idete: Network and Internet zatim Network and Sharing center pa change adapter settings (windows 7)
Kada vam izađe prozor vrstama konekcije, imaćete sigurno LAN i/ili WLAN. Desni klik na jednu od njih (koju god koristite) i iz padajućeg menija birate proporties. Zatim u prozorčiću koji vam se pojavi uradite dvoklik na Interent protocol version 4 (TCP/IPv4) ispratite sledeću sliku:

(klik na sličicu)

Kada vam bude izgledalo sve ovako kao na slici, idete OK i close :)

2. Iako sam ovim rešio problem, primetio sam da se ovaj problem i dalje javi, ponekad. Sumnjam da je uzrok kao što je u postovima gore navedeno IP adresa koja se dodeljuje. Neke IP adrese imaju ograničenja za (youtube?) i p2p saobraćaj. U tom slučaju dovoljno je samo da isključite i uključite ruter.

3. Primetio sam da mi youtube radi mnogo brže na HTML5 test verziji. Ne dešava se ono da učitava video full npr 10ak sekundi i onda odustane, nego gura do kraja na maksimalnoj brzini :) http://www.youtube.com/html5 Samo kliknite join html5 trial na dnu stranice i to je to. Čak ne morate da znate šta to znači.

Nadam se da sam pomogao.

Pozdrav!

Odgovor na temu

night-shift
Vukašin Sadžak
• Student FTN, • Software developer
• Futog/Novi Sad

Član broj: 17930

Sajt: www.netolerancija.com

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(31.12.2011. u 10:54 - pre 536 dana i 12h
Jedinu stvar koju si uradio promenom tih podešavanja je da si svom računaru promenio privatnu IP adresu, što nema nikakve veze sa brzinom učitavanja Youtube snimaka.
La parole est d'argent, mais le silence est d'or.
www.netolerancija.com

Odgovor na temu

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(31.12.2011. u 11:06 - pre 536 dana i 12h
Promenio je dns server. Ciji je ovo dns server? Ja koristim Guglov, odnosno ovaj tvoj alternativni.

Odgovor na temu

bane4444

Član broj: 253783

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(31.12.2011. u 12:45 - pre 536 dana i 10h
Citat:
Nabukodonosor: Promenio je dns server. Ciji je ovo dns server? Ja koristim Guglov, odnosno ovaj tvoj alternativni.

Ne znam čiji je, dobio sam ga od Telekom korisničke podške.

Citat:
night-shift: Jedinu stvar koju si uradio promenom tih podešavanja je da si svom računaru promenio privatnu IP adresu, što nema nikakve veze sa brzinom učitavanja Youtube snimaka.

Upravo tako i meni se čini da to nema veze s vezom, ali nekako završava posao.

Pozdrav!

Odgovor na temu

ZZ Top

Član broj: 12015
*.ptt.rs.

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(09.01.2012. u 21:56 - pre 527 dana i 1h
Probajte da podesite MTU na 1400. Kod PTT ADSLa to je pod obavezno...

Odgovor na temu

superfly
Unknown

icon Re: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(13.01.2012. u 16:05 - pre 523 dana i 7h
^ možeš nam objasniti šta je to?

Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: Telekom ADSL i YouTube koji "secka" :(

Strane: << < .. 5 6 7 8 9 10

[ Pregleda: 37063 | Odgovora: 197 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.