Imao sam ranije ovaj problem i uspešno ga rešio.
Naime, svaki dan od negde 17h pa sve do 24h nisam mogao da odgledam ni jedan yt video normalno iako koristim 4mbit Telekom ADSL konekciju rešio sam ovaj problem tako što:
1. U podešavanjima konekcije uradite:
U control panelu idete: Network and Internet zatim Network and Sharing center pa change adapter settings (windows 7)
Kada vam izađe prozor vrstama konekcije, imaćete sigurno LAN i/ili WLAN. Desni klik na jednu od njih (koju god koristite) i iz padajućeg menija birate proporties. Zatim u prozorčiću koji vam se pojavi uradite dvoklik na Interent protocol version 4 (TCP/IPv4) ispratite sledeću sliku:

(klik na sličicu)
Kada vam bude izgledalo sve ovako kao na slici, idete OK i close :)
2. Iako sam ovim rešio problem, primetio sam da se ovaj problem i dalje javi, ponekad. Sumnjam da je uzrok kao što je u postovima gore navedeno IP adresa koja se dodeljuje. Neke IP adrese imaju ograničenja za (youtube?) i p2p saobraćaj. U tom slučaju dovoljno je samo da isključite i uključite ruter.
3. Primetio sam da mi youtube radi mnogo brže na HTML5 test verziji. Ne dešava se ono da učitava video full npr 10ak sekundi i onda odustane, nego gura do kraja na maksimalnoj brzini :)
http://www.youtube.com/html5 Samo kliknite join html5 trial na dnu stranice i to je to. Čak ne morate da znate šta to znači.
Nadam se da sam pomogao.
Pozdrav!