Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike

[es] :: PHP :: Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike

[ Pregleda: 1999 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike08.10.2007. u 08:28 - pre 142 meseci
Na sajtu imam foto galeriju, koja slike kupi iz jednog foldera pomocu php skripte. Sve to radi OK, samo redosljed po kome su slike poredane uopste nije logican. Nisu poredane po imenu, datumu, velicini... Kada obrisem sliku sa servera i ponovo je uploadujem ona se vrati na svoje staro mjesto, sto mi govori da mora postojati neka logika po kojoj ih skripta slaze na stranicu.

Pozdrav,

P.S. Nisam postavio kod jer se mozda neko susretao sa ovim pa mozda vec zna sta bi moglo biti.
...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1773
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+185 Profil

icon Re: Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike08.10.2007. u 08:34 - pre 142 meseci
Ja sam se susretao, ali oupsteni odgovor je kao gatanje u zrna. Reorderuj niz koji se kreira od skupljenih slika iz foldera.
 
Odgovor na temu

nikol@c
tu i tamo

Član broj: 73969
Poruke: 339
81.93.74.*



+4 Profil

icon Re: Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike08.10.2007. u 09:05 - pre 142 meseci
Evo skripta.

Code:

<?
if (!isset($col)) {
?>
<script language="JavaScript">
var sirina_ekrana=screen.width;

if (sirina_ekrana=="640")

window.location="http://www.king.ba/foto_galeri...ILS&col=3&DIR=<?php echo "$DIR"; ?>";
}
else if (sirina_ekrana=="800")

window.location="http://www.king.ba/foto_galeri...ILS&col=4&DIR=<?php echo "$DIR"; ?>";
}
else if (sirina_ekrana=="1024")

window.location="http://www.king.ba/foto_galeri...ILS&col=6&DIR=<?php echo "$DIR"; ?>";
}
else

window.location="http://www.king.ba/foto_galeri...ILS&col=6&DIR=<?php echo "$DIR"; ?>";
}
</script>
<? } else {
?>
<script language="JavaScript">

function Uvecaj_sliku(S,W,H) {
 prikaz_slike = 'http://www.king.ba/foto_galerija/prikaz_slika.php?slika='+S;
 window.open(prikaz_slike,"",'toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=1,resizable=0,width='+W+',height='+H+'');
}

</script>

<?php 

require ("conf.php");

MYSQL_CONNECT($host, $kor_ime, $lozinka) OR DIE("Nemoguce je spojiti se na bazu !!!");
@MYSQL_SELECT_db("$ime_baze") or die( "Nemoguce je spojiti se na bazu // Ime baze ???");

   $sql="select id, naslov_kolekcije, opis_kolekcije, direktorijum, broj_slika from slike where direktorijum='$DIR'";
   $result=MySQL_query($sql);

while($rezultat = MySQL_fetch_array($result))

{

$id             = $rezultat["id"];
$naslov_kolekcije    = $rezultat["naslov_kolekcije"];
$opis_kolekcije        = $rezultat["opis_kolekcije"];
$direktorijum        = $rezultat["direktorijum"];
$broj_slika        = $rezultat["broj_slika"];


echo "<font face=\"Arial\" size=\"2\" color=\"#000066\"><span style=\"background-color: #FFFFFF\">&nbsp;<b>$naslov_kolekcije</b>&nbsp;</span><br><br>";
if ($broj_slika!="0") {
/*echo "Broj slika u kolekciji: <b>$#broj_slika</b><br>";*/ }
echo "$opis_kolekcije<br>
<img border=\"0\" src=\"images/transp_10x20.gif\" width=\"50\" height=\"20\"></font>";

}

$direktorijum = $DIR; //Direktorijum gde je kolekcija//

if (!file_exists ("kolekcije_slika/thumbnails/$direktorijum")) {
mkdir ("kolekcije_slika/thumbnails/$direktorijum", 0777); }

$slike_dir = opendir("kolekcije_slika/$direktorijum"); 

$count = 0;

while ($file = readdir($slike_dir)) 

     if ($file != "." && $file != "..") 
     { 
        if (!file_exists ("kolekcije_slika/thumbnails/$direktorijum/th_$file"))
        {
                system("convert -geometry 100 /home/virtual/king.ba/html/foto_galerija/kolekcije_slika/$direktorijum/$file /home/virtual/king.ba/html/foto_galerija/kolekcije_slika/thumbnails/$direktorijum/th_$file");  

        $sql="select broj_slika from slike where direktorijum='$DIR'";
        $result=MySQL_query($sql);

        while($rezultat = MySQL_fetch_array($result))

            {

            $broj_slika = $rezultat["broj_slika"];

            $broj_slika=$broj_slika+1;

            $update = "UPDATE slike SET broj_slika='$broj_slika' WHERE direktorijum='$DIR'";
            @MYSQL_query($update) or die("Update // GRESKA!");

            } //Kraj While za UPDATE broja slika u kolekciji

         }
     
        $SetSlika[$count] = array (
        "BrojSlike"    => ++$count,
        "NazivSlike"   => "http://www.king.ba/foto_galerija/kolekcije_slika/".$direktorijum."/".$file,
        "TambSlike"    => "http://www.king.ba/foto_galerija/kolekcije_slika/thumbnails/".$direktorijum."/th_".$file);
     } 
}

closedir($slike_dir); 


// Obrada prikaza nadjenih slika.
$nKolona  = $col; 
$count    = 0;

If (count($SetSlika)>0)
{    
    echo "<table  border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"14\">\n";
    printf ("<tr>\n");    
    foreach ($SetSlika as $rec) 
    {
        If ($count <= $nKolona - 1)
        {
       $fajl1 = $rec["NazivSlike"];
       $fajl2 = $rec["TambSlike"];

 $fajl_velicina = ereg_replace( "http://www.king.ba/foto_galerija/", "", $fajl1);
 $velicina = GetImageSize("$fajl_velicina"); 
 $sirina = $velicina[0]+40;
 $visina = $velicina[1]+20;

       echo "<td><a href=\"javascript:Uvecaj_sliku('$fajl1','$sirina','$visina')\" onMouseover=\"window.status='Klikni ako zelis da vidis vecu sliku!'; return true\" onMouseout=\"window.status=' '; return true\"><img border=\"1\" src=\"$fajl2\" width=\"100\" alt=\"Klikni ako zelis da vidis vecu sliku!\"></a></td>\n";
           ++$count;
        }   
        Else
        {
           printf ("</tr>\n");
           printf ("<tr>\n");
           $count    = 1;

       $fajl1 = $rec["NazivSlike"];
       $fajl2 = $rec["TambSlike"];

 $fajl_velicina = ereg_replace( "http://www.king.ba/foto_galerija/", "", $fajl1);
 $velicina = GetImageSize("$fajl_velicina"); 
 $sirina = $velicina[0]+40;
 $visina = $velicina[1]+20;

       echo "<td><a href=\"javascript:Uvecaj_sliku('$fajl1','$sirina','$visina')\" onMouseover=\"window.status='Klikni ako zelis da vidis vecu sliku!'; return true\" onMouseout=\"window.status=' '; return true\"><img border=\"1\" src=\"$fajl2\" width=\"100\" alt=\"Klikni ako zelis da vidis vecu sliku!\"></a></td>\n";
        }
    }
    printf ("</tr>\n");    
    echo "</table>\n"; 

    echo "<br>\n
    <a href=\"http://www.king.ba/foto_galerija/index.php?dn=SLIKE\" onMouseover=\"window.status='Nazad!'; return true\" onMouseout=\"window.status=' '; return true\"><img src=\"images/nazad_forma.gif\" border=\"0\" hspace=\"25\" alt=\"Vratite se nazad!\"></a><p></p>
<p></p>";

}

} //Kraj !isset ?>




Pitanje, kako ovdje da reorderujem niz.
...ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt duva...
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1773
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+185 Profil

icon Re: Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike08.10.2007. u 09:19 - pre 142 meseci
Hehe, obozavam mesan php sa html-om
Bojim se da nikako ovo sto sam ti ja reko, niz se uopste i ne pravi... Za sad mi na pamet pada samo da prepravis ceo kod, da prvo skupi sve slike u niz, pa onda da krene crtanje stranice.
P.S. Definitino bi trebao da pogledas neke savremenije tehnike programiranja, bar da pochnes da radis sa nekim templet systemom, ako si uopste ovo ti pisao
 
Odgovor na temu

[KS]
Damir Kasipovic
Banjaluka

Član broj: 55395
Poruke: 46
*.teol.net.



Profil

icon Re: Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike08.10.2007. u 11:21 - pre 142 meseci
php.net/array

Imas tu funkcije za sortiranje array-a kako zelis ... a mozes i sam napisati jednu

Da se radi o mojoj skripti ja bih uradio ovako:

Code:

        $SetSlika[$count] = array (
        "BrojSlike"    => ++$count,
        "NazivSlike"   => "http://www.king.ba/foto_galerija/kolekcije_slika/".$direktorijum."/".$file,
        "TambSlike"    => "http://www.king.ba/foto_galerija/kolekcije_slika/thumbnails/".$direktorijum."/th_".$file);
     } 


bih zamjenio sa

Code:

 $SetSlika[$count] = $file;
 


a kasnije bih koristio

Code:

 sort($SetSlika);
 


Jer se BrojSlike moze dobiti jednostavno kao trenutna pozicija + 1 a ako se zna direktorijum takodje je lako dobiti i naziv i tamb...
Damir Kasipović
dkasipovic@gmail.com
+387 (0)65 979 949
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Slike u foto galeriji poredane bez ikakve logike

[ Pregleda: 1999 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.