Izgleda da sam urekao komp tj najverovatnije napajanje ili hard. :( Tema verovatno spada u Ostali hardver ali za sada ide ovde a kasnije će da bude još informacija pa ću da znam gde će nastavak. :(
Daklem, danas sam iz nekog razloga hteo da probam dialup na novom kompu, napravio konekciju koja naravno do sada nije ni postojala i nakačio se. Pošto je bilo nešto mrljavo, setim se da se možda sudara sa ADSL-om pa disejblujem mrežu ... i sve se nekako uspori, rasteže, kad nešto kliknem, otvara se po nekoliko minuta ... Pošto ni restart nešto nije hteo da radi, resetujem na dugme ali nije bilo ništa bolje. Prođe ona prva štrafta (Vista), pojavi se kursor i tu stane. Kursor može da se pomera ali ne ide dalje. Resetujem opet pa prebacim da startuje sa drugog harda gde je XP ali se opet nešto slično događa. Otvorim network konekciju a ono sve usporeno pa posle desetak minuta resetujem. Sledeći put se pojavila poruka da K: particija nije nešto u redu pa onda tu kao počne nešto da radi i uglavnom stane.
Pošto sam imao baš malo vremena da probam, pred polazak od kuće sam otkačio najnoviji hard (e da, nije radilo Power dugme, držao sam ga oko 20 sekundi i komp se nije ugasio) i uključio ali nisam imao vremena da vidim šta se dešavalo, uglavnom sada ga nema na mreži što znači da je opet negde zaglavio. :(
Gluposti se dešavaju na dva harda, sa dva OS, pa je problem verovatno hardverski. Prvo na šta sumnjam je to što sam u ponedeljak nakačio treći SATA hard pa možda napajanje ne može da se izbori sa njima. Ovih dana je sve radilo apsolutno normalno, mislio sam da tu nema problema ali sada više nisam siguran. Da li ko ima ideju o nekom drugom razlogu, tek kasno večeras mogu da nastavim sa probanjem ali sam sad baš nervozan. :( Napajanje je Chieftec, došlo je uz kućište i ovih nekoliko godina nije pokazalo nikakav znak umora. Makina je Gigabyte 965P ploča, D915 procesor, LiteOn rezač i sada tri SATA harda, mislim da nema ništa više od potrošača. Napajanje jeste samo 360W pa je možda ipak neko rešenje da nabavim malo bolje.
Naravno, večeras ću da probam bez harda pa ću bar 50% da rešim ali bi mi još neka ideja pomogla. Inače je do današnje epizode sa dialupom sve radilo savršeno, kompove inače ne isključujem mesecima i godinama, možda su se malo istrošili. ;)

Novi Windows (ili hardverski?) problem :(