Cuo sam juce od druga da brat njegovog kuma dobija bugarski pasos...
Prilicno nezainteresovano sam prokomentarisao o tome kao:
Sta li ce mu to?
Pre nego sto sam i dobio odgovor, shvatio sam da sam postavio glupo pitanje, setivsi se da je Bugarska usla u EU.
A onda mi je drug rekao da pored toga sto mozes ta se setas po Evropi, od sledece godine, nece trebati VIZE ni za USA.
Posto su me bas skoro odbili za njihovu vizu, ovo me je prilicno zainteresovalo...
Ono sto me je najvise nateralo da razmisljam o ovome je to sto mi je ovaj drug rekao da je ovaj dobio bugarski pasos, na osnovu toga sto mu je baba makedonka, a bitno za celu ovu pricu je da je to i moj slucaj.
Posto sam hteo da mi to malo pojasni, rekao je da Bugarska valjda vrsi bugarizaciju Makedonije?
Iskreno, nisam sad bas raspolozen da postavljam nipoliticka, a ni istorijska pitanja, ali evo sta me zanima:
Zna li neko nesto o ovome? tj . da li bih i ja mogao da probam nesto slicno?
Rece mi majka da mi je babin deda bio Bugarin, a baba Grkinja. Baba mi je makedonka poreklom, odnosno rodjena i odrasla je tamo, ali posto je ovde udata i zivi ovde vec 40-45 god. (jos od doba SFRJ), ima nase drzavljanstvo i pasos.
Nisam ja nesto lud za bugarskim drzavljanstvom, ali ako to otvara neka vrata, sto bi mi smetalo..
Ako ima bilo kakvih korisnih komentara ili saveta na ovo...

Bugarski pasoš od 2008 bez VIZE u USA !?!?
Re: Bugarski pasoš od 2008 bez VIZE u USA !?!?