Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 1324389 | Odgovora: 10688 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jens stoltenberg
Medicinski tehnicar
tu i tamo

Član broj: 294538
*.kbcnet.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 10:02 - pre 347 dana i 1h

@ Dejan 73 - Eto ti ga sad. Ja sam pre tri dana razgovarao sa policijskim sluzbenikom iz stanice u Rjukan-u. Detaljno sam mu izlozio svoju situaciju i on me je rekao da treba da se javim u Bø, jer su oni navodno zaduzeni za taj deo Telemarka gde sam dobio ponudu za posao. Juce sam za svaki slucaj nazvao i sluzbenicu koja radi bas tu gde treba da dodjem i zena je sve to potvrdila. Sad ne bi bilo lose da mi kazes otkud tebi ta informacija.

Odgovor na temu

medicman
Ivan Petrovic
Hinna hjemmebaserte tjennester,
Respirasjon team
Sandnes, Norge

Član broj: 266486
*.bb.online.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 10:17 - pre 347 dana
Citat:
dejann73: Policija u Bø i Telemark od ove godine ne prihvata direktno papirologiju u vezi radne dozvole nego zahteva da se na sajtu UDI elektronski registrujes i uplatis, odstampas to i sa tim odes tamo. Nisu u strajku.

E dragi moji... U Rogalandu to pravilo vazi jos od prosle godine. Nije to nikakva preterana novost, navodno time pokusavaju da smanje guzve i cekanja...
Sajt je https://selfservice.udi.no/
Regustrujte se, popunite obrazac, vodite racuna prilikom izbora policijske ispostave u kojoj se registrujete, nikako ne izabirate Immigration office, oni su zaduzeni za azilante, ne za nas koji na osnovu posla dobijaju radnu i boravisnu. Na kraju cete preko njih dobiti termin kada predajete papire.

Jens, ako i ti moras ovako da se registrujes, vodi racuna o tome da ces morati da nadjes nekog ko ima VISU da ti uplati taksu, jer ti bez kartice ne mozes. Mislim da posao zavrsava i Intesina kartica za online placanja iz Srbije, taksa je 3000NOK.

Odgovor na temu

jens stoltenberg
Medicinski tehnicar
tu i tamo

*.kbcnet.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 10:32 - pre 347 dana
Laptopovi

Ako se ispostavi da i ja moram to da zavrsavam elektronskim putem onda sam ga nagrabusio. Ima da se nacekam dok dodjem na red, zar ne? Teoretski mogu da dobijem termin za mesec dana i onda mogu da se slikam!? Pa meni sam ugovor traje do kraja avgusta.

Odgovor na temu

medicman
Ivan Petrovic
Respirasjon team
Sandnes, Norge

*.bb.online.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 10:48 - pre 347 dana
Ne verujem da se toliko ceka na termin u Bø-u. U Rogalandu se ceka trenutno oko mesec i po dana, ali na tom jednom mestu predaje celi Rogaland, tako da je to jako mnogo ljudi, a i strajk je malo pogorsao stvari. U svakom slucaju, trazi tidlig arbeidsstart, da bi mogao st pre da pocnes da radis druze.

Odgovor na temu

cveyoni
Hjelpepleier
Sykehus Østfold,Fredrikstad

Član broj: 226810
91.186.75.*

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 10:49 - pre 347 dana
jens,
ista prica je i u Østfoldu,mada je moj drug zakazao juce i dobio termin sad u utorak,znaci par dana,mada eto medicman rece da je prvi slobodni termin u Rogalandu tek krajem jula ako se ne varam...

Odgovor na temu

Mirjana Savicic
KBC ZVEZDARA,visi radioloski tehnicar
Beograd

Član broj: 266686
*.static.customer.pronea.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 16:15 - pre 346 dana i 19h
Citam ovih poslednjih par postova...
Mi smo ipak ljudi seljaci...ovde policija i dalje sve prihvata.Sreda je slobodan dan i policija ne radi.Ponedeljkom i petkom se ide na zakazivanje a utorak i cetvrtak se ceka u redu.Pa biras kako ti volja.Cekanje je 2 sata u proseku,prihvate dokumentaciju i cak i najkomplikovanije slucajeve zavrsavaju za 2-3 nedelje,i stalne dozvole i produzetke.Ako se zakaze ponedeljak,dobije se termin u petak,a ako u petak dobije se u ponedeljak.Ali bez problema prodje i ako se ne zakaze.Mozes da platis i sa karticom(to najvise vole) ali moze i kesom,potpises se i istu potvrdu o uplati izdaju za oba vida placanja.
Dragi mali lepi Tromsø.Sneg jos samo na planinama okolnim i to na vrhovima.Konacno eto pocetkom juna snega vise nema.Hvala dragom Gospodu Bogu.Dosta je.

U policiji udi-kontor je ovde u Tromsu na drugom spratu.Veliki hodnik.Levo idu Norvezani za izdavanje pasosa,promene,produzenja itd.(Citaj,nigde zive duze),a desno MI (Arapi,cela Afrika,deo Balkana...).Kod nas uvek zurka,kod njih pusto.
I u stvari sve se svodi da se godinama driblas po desnoj bekovskoj poziciji ne bi li nekada zaigrao po levoj.Ta dva sata dok cekas,svakakve gluposti ti padaju na pamet.
Ali,eto sve u svemu...kod nas se zavrsava u policiji.Ali razumljivo je daleko je slabiji protok stranaca.
MIRKA

Odgovor na temu

medicman
Ivan Petrovic
Respirasjon team
Sandnes, Norge

..9-160-111.customer.lyse.net.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 16:45 - pre 346 dana i 18h
Citat:
Mirjana Savicic: Citam ovih poslednjih par postova...
Mi smo ipak ljudi seljaci...ovde policija i dalje sve prihvata.Sreda je slobodan dan i policija ne radi.Ponedeljkom i petkom se ide na zakazivanje a utorak i cetvrtak se ceka u redu.Pa biras kako ti volja.Cekanje je 2 sata u proseku,prihvate dokumentaciju i cak i najkomplikovanije slucajeve zavrsavaju za 2-3 nedelje,i stalne dozvole i produzetke.Ako se zakaze ponedeljak,dobije se termin u petak,a ako u petak dobije se u ponedeljak.Ali bez problema prodje i ako se ne zakaze.Mozes da platis i sa karticom(to najvise vole) ali moze i kesom,potpises se i istu potvrdu o uplati izdaju za oba vida placanja.
Dragi mali lepi Tromsø.Sneg jos samo na planinama okolnim i to na vrhovima.Konacno eto pocetkom juna snega vise nema.Hvala dragom Gospodu Bogu.Dosta je.

U policiji udi-kontor je ovde u Tromsu na drugom spratu.Veliki hodnik.Levo idu Norvezani za izdavanje pasosa,promene,produzenja itd.(Citaj,nigde zive duze),a desno MI (Arapi,cela Afrika,deo Balkana...).Kod nas uvek zurka,kod njih pusto.
I u stvari sve se svodi da se godinama driblas po desnoj bekovskoj poziciji ne bi li nekada zaigrao po levoj.Ta dva sata dok cekas,svakakve gluposti ti padaju na pamet.
Ali,eto sve u svemu...kod nas se zavrsava u policiji.Ali razumljivo je daleko je slabiji protok stranaca.

Onda mogu samo reci blago vama na vasoj administraciji... Ne menjajte je ni za sta na svetu. :-) Ovde je mnogo gore.

Odgovor na temu

kelly_oslo

Član broj: 297303
*.215.22.190.getinternet.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 18:03 - pre 346 dana i 17h
hahahahah ja ne smem ni da se javim,te da kazem kako ovde to ide :) da ljudima ne gusim nade :) a medicmennu i Mirki cu poruciti BLAGO VAMA :)
izdajem sobu u Oslu na max 3 meseca

Odgovor na temu

dejann73

Član broj: 217742
*.bb.online.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?09.06.2012. u 19:01 - pre 346 dana i 16h
Elektronski mozes samo da popunis obrazac i da uplatis, ali ne mozes da zakazes termin u Bø nego predajes direktno. Informacija mi je odavde jer ja zivim i radim tu i isto trebam da predam u ponedeljak jer su me vratili ove nedelje pa sam morao elektronski. Nema guzve.

Odgovor na temu

jens stoltenberg
Medicinski tehnicar
tu i tamo

*.248.9.46.customer.cdi.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 02:24 - pre 346 dana i 8h
Dejane brate mozes li molim te da mi pojasnis sta si hteo da kazes sa prvom recenicom u zadnjem postu? Je li prvo zakazujem, predajem ili popunjavam? Sve mi se vise pomesalo. Mozda je najbolje da se ipak pojavim tamo pa da mi kazu iz prve ruke sta i kako!?

Odgovor na temu

stavasbriga
Banjaluka-Modrica

Član broj: 146243
*.215.151.44.getinternet.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 09:00 - pre 346 dana i 2h
Da, ista je situacija u Oslo u centru za strane radnike. Ispunis aplikaciju i platis online, a onda ti kaze da za ovaj centar ne moze da se zakaze online. Otisao licno na salter za informacije i tamo zakazao.

Odgovor na temu

dejann73

..50.18.3.tmi.telenormobil.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 09:33 - pre 346 dana i 1h
Pustio sam ti poruku sa mojim brojem. Da ne tupimo vise sa pisanjem...

Odgovor na temu

jens stoltenberg
Medicinski tehnicar
tu i tamo

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 10:50 - pre 346 dana
Nije stigla. Ako ti nije problem mozes ponovo da je posaljes.

Odgovor na temu

dejann73

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 11:07 - pre 346 dana
Ok.

Odgovor na temu

dejann73

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 12:25 - pre 345 dana i 22h
Nadam se da si dobio poruku sada.

Odgovor na temu

dalibor1982

Član broj: 295045
*.209.69.220.getinternet.no.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 15:58 - pre 345 dana i 19h
Pozdrav! Da li neko zna na sta se tacno odnosi sledeci dio teksta sa SAFH.no a vezano za autorizaciju :

"Bekreftet rett kopi av erklæring fra helsemyndighetene i utdannelsesland eller siste oppholdsland innen EØS-området, som bekrefter at din utdanning tilfredsstiller EU-direktiv 2005/36/EC vedrørende generell utdanning.
Original «Certificate of Current Professional Status» (tidligere «Letter of good standing»), som bekreftelse på at du har gyldig autorisasjon uten begrensninger i det aktuelle landet. Erklæringen må ikke være eldre enn 3 måneder"

Da li je ovo u stvari potvrda o polozenom strucnom ispitu ili...?

Odgovor na temu

kreza26

Član broj: 303690
109.72.50.*

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?10.06.2012. u 21:12 - pre 345 dana i 14h
dobro vece, svima!!! imam jednu molbu, da li neko od Vas radi kao asistent u vrticu, koja je skola potrebna za taj posao, i koji stepen jezika??? inace, po struci sam medicinska sestra vaspitac, i planiram sa suprugom i klincem preseljenje u Tønsberg... Hvala, unapred!!!!

Odgovor na temu

toi
maler snekker
oslo

Član broj: 294060
*.10.45.31.customer.cdi.no.

Jabber: snekker-maler

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?11.06.2012. u 14:33 - pre 344 dana i 20h
Ima li neko informaciju da li je prestao strajk na aerodromu u Oslu, kakvo je stanje s predajom prtljaga, znam da je predhodnih dana bila velika guzva i dugo cekanje u redovima??

Odgovor na temu

jens stoltenberg
Medicinski tehnicar
tu i tamo

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?11.06.2012. u 19:24 - pre 344 dana i 15h
Evo ja da javim da ce najverovatnije sve da bude u redu. I htedoh ovako javno da se zahvalim Dejanu73 za pomoc koju mi je pruzio. Da ne bude posle da nasi gledaju samo svoje d... Bez njega tesko da bih sve zavrsio u jednom danu. Cisto da se zna! A sto se tice aerodroma; ja nisam imao nikakvih problema. Stigao sam u Oslo u subotu uvece.

Odgovor na temu

Isidorius
Isi Dora

Član broj: 266849
*.dynamic.isp.telekom.rs.

icon Re: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?11.06.2012. u 23:08 - pre 344 dana i 12h
Da li neko mozda zna ima li posla za muzicare u Norveskoj (mislim prvenstveno na klasicnu muziku) ?

Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u Norveškoj :: Život u Norveškoj, kako otići i kako se živi tamo?

Strane: << < .. 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 1324389 | Odgovora: 10688 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.