Ovo mi izgleda kao dan mrmota Neka globalna zavera dataAdaptera
Shalu na stranu, koju ti gresku izbacuje, sta sve drzis u dataSetu i kako si napravio update/insert/delete komande.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
U datasource napravim putanju do access baze,proverim i radi. Onda na obrazac prevucem tabelu i on mi postavi sledece komponente dataadapter,binding source i dataset. i kada pokusam da ubacim podatke iz dataseta u bazu ne izbaci mi nikakvu gresku ali i ne ubaci podatke :) . Gde da napisem kod za insert? U vs 2003 je to bilo malo drugacije...
U datasource napravim putanju do access baze,proverim i radi. Onda na obrazac prevucem tabelu i on mi postavi sledece komponente dataadapter,binding source i dataset. i kada pokusam da ubacim podatke iz dataseta u bazu ne izbaci mi nikakvu gresku ali i ne ubaci podatke :) . Gde da napisem kod za insert? U vs 2003 je to bilo malo drugacije...
Hmpf, slabo ti se ja razumem u te shmizarde i strong typed i cudesa
Ubaci jedno dugme na formu i neka ti ispise u MessageBox-u kako izgleda insert komanda (tvojDataAdapter.InsertCommand.CommandText). VS bi trebao da je generisao insert komandu.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
Dim ds1 As New System.Data.DataSet()
Dim cn As System.Data.OleDb.OleDbConnection = New System.Data.OleDb.OleDbConnection(stringKonAcc)
Dim cmd As System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter = New System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter("SELECT * FROM tblIzvestaj", cn)
Dim cb As New OleDb.OleDbCommandBuilder(cmd)
cmd.Fill(ds1, "tblIzvestaj")
cn.Open()
Dim i As Integer = 0
Dim max As Integer = ds1.Tables(0).Rows.Count
If max <> 0 Then
While i <> max
ds1.Tables("tblIzvestaj").Rows(i).Delete()
cmd.Update(ds1, "tblIzvestaj")
max = max - 1
Ljudi,hvala na trudu ali vidite u cemu je problem...
Code
Code: dataadapter.update(dataset)
ne radi tokom dizajniranja aplikacije (u visual studiu 2005) ali kada se aplikacija build-uje radi bez problema. Neznam u cemu je fora ali bitno je da radi.