Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje foldera u B. C++ B. 6 i problem prilikom kopiranja fajla

[es] :: C/C++ programiranje :: Brisanje foldera u B. C++ B. 6 i problem prilikom kopiranja fajla

[ Pregleda: 1674 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deZio
Dejan Kordić
sajtIN hosting i domeni
Maradik ( Inđija )

Član broj: 150608
Poruke: 321
217.169.219.*

Sajt: www.sajtin.com


Profil

icon Brisanje foldera u B. C++ B. 6 i problem prilikom kopiranja fajla16.07.2007. u 14:34 - pre 2657 dana i 1h

Prvo bih hteo da se izvinim ako postoji slicna tema mojoj posto nemam na racunaru internet tako da ovo saljem iz internet centra
pa nemam mnogo vremena za pregledavanje ostalih tema, ali koliko sam primetio nema slicna mojoj … (Pitanje sam pisao kuci… )
1. PITANJE:
Imam B. C++ B. 6 i ne mogu da provalim kako da obrisem direktorijum, npr. C:\Program Files\PRIMER.
Znam kako da pravim novi, ali ne mogu da nadjem brisanje foldera.
Pokusao sam sa DeleteFile ali ne uspeva, lupao sam neke funkcije: DeleteDir, DeleteDirectory…
ali javlja mi da ne postoji ta vrsta f-je.

2. PITANJE:
Imam problem I sa kopiranjem fajla.
Radim neki program kao fora instalacija pa mi treba dosta kopiranja fajlova I pravljenje direktorijuma.

U jednom Edit Box-u (npr. Edit1) je lokacija gde korisnik zeli da se instalira program
(npr. neka u edit1 boxu pise: C:\Program Files\Program).
Code:
String lokna,lokiz,fajl,crta,kopirajiz,kopirajna;
lokna=Edit1->Text;//lokna je lokacija na koju se kopira fajl (C:\Program Files\Program)
crta=Edit2->Text; // u edit2 pise samo: \
fajl="informacije.txt";//naziv fajla koji se kopira
lokiz="D:\Program\Data";//lokiz je lokacija gde se nalaze fajlovi za kopiranje
kopirajiz=lokiz+crta+fajl;//kopirajiz posle ovog koda je: "D:\Program\Data"+"\"+"informacije.txt" odnosno "D:\Program\Data\informacije.txt"
kopirajna=lokna+crta+fajl;//kopirajna posle ovog koda je: "C:\Program Files\Program\informacije.txt"

E sad sam ja jednostavno napisao:
Code:
CopyFile(kopirajiz,kopirajna,false);


Medjutim javlja greske:
[C++ Error] instalacija.cpp(81): E2034 Cannot convert 'AnsiString' to 'const char *'
[C++ Error] instalacija.cpp(81): E2342 Type mismatch in parameter 'lpExistingFileName' (wanted 'const char *', got 'AnsiString')
odnosno mora da bude 'const char *' a ne 'AnsiString'.

Pokusao sam I sa char-evima ali njih ne mozes sabrati (kopirajiz=lokiz+crta+fajl).
Radi na ovaj nacin:
Code:
char *kopirajiz,*kopirajna;
kopirajiz="D:\Program\Data\informacije.txt";
kopirajna="C:\Program Files\Program\informacije.txt";
CopyFile(kopirajiz,kopirajna,false);

…I lepo uradi ali kao sto sam napisao sabirati mogu samo tipa String ili AnsiString kako god… a sa char-evima to ne mogu.
Mozda ako postoji neki nacin da konvertujem String u char* kao na primer IntToStr …?

I da, setih se. CreateDir f-ja dozvoljava da joj se stavlja String tako da ako bih napisao:
Code:
String kopirajna;
kopirajna="C:\Program Files\Program\Novi Folder"
CreateDir(kopirajna);


…program lepo napravi folder, ali sa CopyFile to ne moze…

Eto, pokusao sam objasniti sto sam bolje mogao, nadam se da ste razumeli posebno ovaj drugi problem.
Ako neko zna nacin na koji bih mogao ovo resiti… MOLIM ZA POMOC!!!! Unapred HVALA! …deZio
✔ Web Hosting sa neograničenim brojem domena, poddomena, mySQL baza, FTP
naloga... - već od 80RSD/mesečno
✔ Registracija 35+ domena
✔ Serveri locirani u SoftLayer data centru u Dalasu: http://youtu.be/YQERVf9ibzY
Detaljnije na www.sajtin.com
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4734
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Brisanje foldera u B. C++ B. 6 i problem prilikom kopiranja fajla16.07.2007. u 16:40 - pre 2656 dana i 23h
Brisanje foldera:
Code:

#include <SysUtils.Hpp>
// ...
RemoveDir( folder_putanja )
// ...


Sto se tice konverzije AnsiString -> Null terminated string:

Umesto:
CopyFile(kopirajiz,kopirajna,false);

Probaj:
Code:

CopyFile( kopirajiz.c_str(), kopirajna.c_str(), false );

 
Odgovor na temu

deZio
Dejan Kordić
sajtIN hosting i domeni
Maradik ( Inđija )

Član broj: 150608
Poruke: 321
217.169.219.*

Sajt: www.sajtin.com


Profil

icon Re: Brisanje foldera u B. C++ B. 6 i problem prilikom kopiranja fajla21.07.2007. u 10:43 - pre 2652 dana i 5h
Laptopovi

Radi. Hvala ti puno X Files!!! Car si!
✔ Web Hosting sa neograničenim brojem domena, poddomena, mySQL baza, FTP
naloga... - već od 80RSD/mesečno
✔ Registracija 35+ domena
✔ Serveri locirani u SoftLayer data centru u Dalasu: http://youtu.be/YQERVf9ibzY
Detaljnije na www.sajtin.com
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Brisanje foldera u B. C++ B. 6 i problem prilikom kopiranja fajla

[ Pregleda: 1674 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.