Imam modem Thomsonov SpeedTouch software release: 6.1.0.5 i ADSL 512 kod Telekoma.
Podesio sam portforwarding.
Probao sam na rapidsharu download i upload sve radi kako treba 54/12 KB/s.
Kad koristim utorrent upload mi ne radi, ali bukvalno!!! Downlaod je maximalan(kada moze). Upload ponekad se pojavi na nekoliko sekundi i vrati se na manje od 1KB/s. Sa azureusom mi radi upload (sad sam probao) maximalni upload i download. Ali ja ne volim azureus zbog ZDRANJA MEMORIJE(upravo mi uzima 88MB). Tako da ako moze neko da mi pomogne sa utorrentom, da bih oslobodio memoriju.
Pa možda ima previše aktivnih seed-era na tom torrent fajlu pa ti ne možeš da stigneš od njih (jače brzine upload-a) na red da daš koji "up" nekom korisniku!?
Kada klikneš na tu zelenu kvačicu otvoriće ti se jedan prozor i klikni na "test port" polje pod brojem 2. da vidiš da li je sve u redu.
Koji ti je port stavljen, po default treba 20080!?
Deda_Mraz: Pa možda ima previše aktivnih seed-era na tom torrent fajlu pa ti ne možeš da stigneš od njih (jače brzine upload-a) na red da daš koji "up" nekom korisniku!?
Kada klikneš na tu zelenu kvačicu otvoriće ti se jedan prozor i klikni na "test port" polje pod brojem 2. da vidiš da li je sve u redu.
Koji ti je port stavljen, po default treba 20080!?
Znam, znam i znam!!!
Evo da me vise ne pitate vezano za torrent koji skidam i portove. Isti torrent(to vazi za sve torrente) u utorrentu skoro da nema upload, oko 1KB/s, dok u Azureusu ima oko 10KB/s.
A da li si podesio upload u okviru samog programa?Za tvoju konekciju 512/128 stavi upload na vrednost 8kB/s i proveri da sličajno nisi ograničio vrednost uploada samog torrenta koji skidaš na vrednost od 1 kB/s jer i ta mogućnost postoji.
Nisam narode-sve je na unlimited. Jednostavno nece.
Azureus vec citav dan seeduje jedan video fajl skoro uvek oko 11KB/s share ratio mo je prvi put preko 0.100 od kako imam ADSL.
---Posto vidim da mi nema pomoci neka se brise ova tema---
16.06.2007. u 22:14
calexx Slavoljub Bralović Niš
SuperModerator Član broj: 71794 Poruke: 10212 *.bankerinter.net.
Zašto da se briše, nekome i ovo može da bude od koristi? ;) Ja ću recimo da probam kad odem kući da li je ovo tačno, koristim µTorrent i UL ponekad radi dobro ali često samo štuca. Jeste da je rešenje da malo više i češće nudim novi UL ali ako Azureus pomogne, eto koristi od teme. Ne znam kako i zašto se to dešava, sa Torrentima se družim tek par meseci pa koristim svaku ideju da radi što bolje. Naročito tamo gde je ratio važan. ;)
Pre nego što se obriše tema da li bi bio voljan da postaviš skrinshootove tvog podešavanja utorrenta kao i glavnog(radnog) ekrana u kome pratiš torrente?Na zvaničnom sajtu utorrenta u okviru njihovog foruma imaš temu Non-English µTorrent ,a u njoj temu srpski jezik pa možeš možda i tamo da probaš.
Druzim se sa torrentima vec 3-4 godine i koristio sam prvo shareazza(velika greska), pa azureus(previse mi je oduzimao od preotoka cable 128Kb/s) pa sam korisito sa njim netlimiter i onda je dosao utorrent koji jede jedva 5-10MB memorije za razliku od zderaca zabice.
evo par slika osim glavnog ekrana posto nemam vise nista od torrenta u utorrentu:
*Stavi port 20080 pa probaj sa njim.
*Isključi DHT (obe opcije).
*Na prvoj slici umesto 80-55-3 stavi 1000-500-100 (uglavnom 4-5 puta veće od prikazanih vrednosti).
Idi na Preferences-Connection-Bandwidth Limiting i u polje Global maximum upload rate stavi vrednost 8 KB/s,a u okviru BitTorrenta štikliraj opciju use additional upload slots if upload speed<90%.Ne bih se složio sa prethodnikom da postaviš 4-5 puta veće vrednosti pa bih ja ipak ostavio tvoje vrednosti 80,55,3.Ja sam štikirao da se svaki put kada pokrenem utorrent nasumično biraju portovi pa probaj ovako i javi šta si uradio.
Eksperimentiso sam dok nisam dobio dobitnu kombinaciju.Znači ,ono što sam napisao prethodno to sam i sebi postavio u opcijama izuzev što je meni u opciji Bittorrent u okviru number of connection podešavanja 75,50,2 ,a ne 80,55,3 kao što sam predložio drausu,jer je meni veza 256/64 a ne kao njemu 512/128.
Zaboravio sam da napomenem da mi je upload sa utorrentom i sa azureusom radio savrseno dok sam imao cable kod PTT KDS 128Kb/s, znaci uzimao mi je ceo protok 14-17KB/s. Morao sam da koristim netlimiter da bih mogao ista da skidam. Cim sam presao na ADSL(tada sam reinstalirao windows i sve programe) poceli su problemi sa uploadom.