|
ziza Beograd
Član broj: 1220 Poruke: 188 *.telekom.yu.
|
Prilično su loše brifovali ove nesrećnike u korisničkom centru, ali posle dužeg maltretiranja jedne od njihovih operaterki na 060/1234 uspeo sam da iscedim informaciju da:
- ako ti govorni automat kaže da si dobio/la bonus od 1000 dinara onda si ga dobio/la, tj. što se toga tiče možeš posle i da isključiš telefon. Jedino što bonus važi SAMO za nacionalni saobraćaj i SAMO do 31.jula, a niko nema pojma kada će biti pušten saobraćaj. Za sada ne može niko ni tebe da zove na taj broj iako su rekli da to navodno može (mada ne znam ni koja bi bila svrha za sada...) Navodno je pušteno više od 50000 kartica, tako da neće baš svi koji kupe paket sa natpisom "ograničena bonus serija" dobiti zaista i bonus, nego samo prvih 50000 koji aktiviraju broj
- svaki 50-ti AKTIVIRANI broj (valjda po redu aktiviranja na sistemu) dobija besplatan mobilni telefon, ali za to moraš da se odazoveš kad te pozovu na taj broj da ti kao jave radosnu vest. Niko nema pojma kojom dinamikom zovu ili će da zovu. Mislim da se radi o navlaci da bi destimulisali ljude da kupuju više kartica pa da ih onda štekuju da ih jednu po jednu troše do 31 jula (mada se ovde postavlja pitanje koji je procenat ljudi koji imaju interes da kupe više kartica samo radi zvanja nacionalnih brojeva (i doduše slanja SMS) za sledećih 50-ak dana ili čak možda i manje.
- da bi ti se priznao bonus od 1000 dinara ne smeš da aktiviraš karticu sa istog telefona sa kojeg si već aktivirao njihovu karticu (biće da proveravaju IMEI). Ako se ipak aktivira sa "upotrebljenog" telefona onda je dopuna samo standardnih 100 dinara. Nisam proverio, verovatno je istina.
- ovih "standardnih" 100 dinara, za razliku od 1000 din. bonusa, važe 6 meseci, posle toga mogu samo vas da zovu i to 13 meseci od poslednje dopune, što znači da taj period može da traje 7 meseci, što je dosta neuobičajeno, ali to mi je operaterka eksplicitno potvrdila. Prilikom nove dopune dodaje se i vrednost starog blokiranog kredita (ako je prošlo više od 6 meseci od poslednje dopune).
- kad krene komercijalni servis znaće se i cene poziva
Ali niko nema pojma kada će početi komercijalni servis, jedno pričaju na prodajnom mestu, drugo na Korisničkom servisu, mislim da u suštini nemaju pojma i da im niko nije ni dao tačnu informaciju tako da improvizuju u zavisnosti od pojedinačne inteligencije i sposobnosti snalaženja u razgovoru sa klijentom. Naravno svima je jasno koji profil ljudi se angažuje na ovim radnim mestima pa ne treba ni očekivati baš previše. Stalno ponavljaju da tako mora "zbog nagradne igre". Kakva glupost... Možda im je neki "mag" za marketing tako smislio, a možda jednostavno tehnički nije sve spremno pa sad gledaju da dobiju u vremenu jer nisu hteli da odlažu najavljeni početak rada, tj. promociju ...
To bi bilo to. Ja sam iz zezanja uzeo dva broja jer nisam znao za informaciju da bonus ne važi za zvanje inostranstva. Da sam znao ne bih ni uzimao. Ali neko će možda i prepoznati neki interes uprkos tome. Koliko sam jutros video nije bila neka tuča na prodajnim mestima, makar ne u centru Beograda.
Brojeve sam aktivirao iz prve (Beograd).
|