Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Turisticka viza za USA

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u USA :: Turisticka viza za USA

Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 152589 | Odgovora: 537 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

_Mrgud_
Uros Todorovic
Novi Beograd

Član broj: 129681
Poruke: 21
*.vektor.net.



Profil

icon Turisticka viza za USA06.06.2007. u 22:34 - pre 2697 dana i 12h

Bio bih zahvalan ako bi neko ko ima iole "svezije" informacije mogao da mi kaze da li je neophodno imati kupljenu avionsku kartu pred odlazak na intervju, i, ukoliko jeste neophodno, ima li turistickih agencija koje bi u potpunosti vratile novac za kartu u slucaju da ne dobijem vizu.

Sve informacije su dobrodosle
Hvala unapred
 
Odgovor na temu

vindic8or

Član broj: 13207
Poruke: 2960
..ubr07.dals.blueyonder.co.uk.

Jabber: vindic8or@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Turisticka viza za USA06.06.2007. u 23:30 - pre 2697 dana i 11h
Obicno sve ambasade napisu u prvim redovima da se ne prave nikakvi putni aranzmani pre nego sto se dobije viza, bas iz razloga ako te odbiju.

karta ti je bitna na aerodromu kad pricas sa imigracionim sluzbenikom, ako on vidi da si dosao na intervju a imas kartu u jednom smeru, ocekuj pitanja.
 
Odgovor na temu

ventura

Član broj: 32
Poruke: 7555
194.106.187.*



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA07.06.2007. u 00:42 - pre 2697 dana i 10h
Laptopovi

Naravno da ne treba
 
Odgovor na temu

madamov
Milan Adamov
vlasnik
Adamov Konsultacije d.o.o.
Beograd, Srbija

SuperModerator
Član broj: 21939
Poruke: 4234
77.46.180.*

Jabber: madamov@ichat.macserbia.org
Sajt: www.4d.rs


Profil

icon Re: Turisticka viza za USA07.06.2007. u 10:22 - pre 2697 dana
Karta i rezervacija hotela (ako se ide službeno) nisu potrebni za američki vizu, tj. parafraziram odgovor službenika ambasade kada sam ja to poslednji put pitao: "ne utiču na dobijanje vize". Za šengen ti je potrebna rezervacija karte prilikom predaje dokumenata i sama karta prilikom podizanja vize.
ACSA 10.6 ACSP 10.7 ACSP 10.8
 Certified Trainer Mavericks 101 Mac OS X Support Essentials 10.9 -  Certified
Trainer Mountaion Lion 101 Mac OS X Support Essentials 10.8 - 
Certified Trainer Lion 101 Mac OS X Support Essentials 10.7 -  Certified Trainer
Snow 101 Mac OS X Support Essentials 10.6
http://www.adamov.co.rs http://www.4d.rs
 
Odgovor na temu

maticmilos
Beograd

Član broj: 51397
Poruke: 185
194.106.186.*



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA10.06.2007. u 18:06 - pre 2693 dana i 17h
Isao sam turisticki, na razgovor samo nosis ono sto su ti rekli prilikom zakazivanja intervjua, dakle ne treba avionska karta.
www
 
Odgovor na temu

gnin
Srbija

Član broj: 139361
Poruke: 7
212.200.162.*



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA14.06.2007. u 20:24 - pre 2689 dana i 14h
U svakoj agenciji ce ti dati potvrdu o rezervaciji karte. To se nista ne placa. A ti posle kupi kartu sa datumima i trajanjem koje tebi odgovara.
 
Odgovor na temu

k_p

Član broj: 125551
Poruke: 26
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA25.10.2007. u 01:02 - pre 2557 dana i 10h
Ako moze neko da mi kaze koliko moze najvise da traje turisticka viza za USA ? Ako bi mi prijatelj iz USA poslao garantno pismo, da idem kao turista koliko bih mogao najvise da se zadrzim ? Hvala
 
Odgovor na temu

OffShore

Član broj: 63959
Poruke: 448
*.telrad.net.

Sajt: www.escortsnet.co.uk


Profil

icon Re: Turisticka viza za USA25.10.2007. u 01:48 - pre 2557 dana i 9h
Nebitno je na koliko je viza izdata (ona sluzi samo da se dodje do granice) Sluzbenik na ulazu ti odredjuje koliko mozes ostati-minimum 3 mjeseca, maksimum 6 mjeseci ( zavisno koji mu je pecat u ruci:)

USA ulazne vize se izdaju na period od godinu pa do 5 godina ( pa sad ako dobijes na godinu i na ULASKU 6 mjeseci, teoretski pri isteku prvih 6 mjeseci mozes preci u Kanadu (da vidis vodopade) ili u Meksiko, i ponovo udjes i opet dobijes jedan od gore navedenih pecata:)
 
Odgovor na temu

hecky
Milan Topalov
Web developer
London

Član broj: 10602
Poruke: 885
*.henleymediagroup.com.



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA25.10.2007. u 09:18 - pre 2557 dana i 1h
Kao turista u USA smes ostati najduze 6 meseci "u cugu", kao i u toku zadnjih godinu dana.

U prevodu, smes biti 6 meseci u USA, pa 6 meseci van, pa 6 meseci u USA, ...

To sto Offshore predlaze (izadjes-udjes istog dana varijanta) nije legalno. Mozda prodje, a mozda i ne, pa ne bih preporucio.

Prilikom svakog ulaska u USA, maksimalni period boravka prilikom te posete odredjuje immigracioni sluzbenik i standardno (i maksimalno) je 6 meseci, bez obzira na trajanje vize.
 
Odgovor na temu

Spite

Član broj: 52486
Poruke: 7
77.46.249.*



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA12.11.2007. u 18:24 - pre 2538 dana i 15h
Jedan od uslova za turisticku vizu je i dokaz da podnosioci zahteva raspolažu sa dovoljno novca, kojim bi pokrili troškove puta i boravka u SAD.

Sta misle pod tim? Kako da ima dokazem to? Jel treba da izvadim bankovno stanje na racunu ili tako nesto (prosek zarade u zadnja 3 meseca)...? I koliko novca treba da imam na tom racunu?

Uopste, jel bi mogao neko da mi kaze kako izgleda taj razgovor u ambasadi i koja dokumenta su pozeljna za lakse dobijanje vize (potvrda o imovini, studiranju....)
 
Odgovor na temu

neca
Dual-PVC D.O.O. Smederevo
Smederevo

Član broj: 1460
Poruke: 1256

ICQ: 129255214
Sajt: www.dualpvc.rs


Profil

icon Re: Turisticka viza za USA12.11.2007. u 21:17 - pre 2538 dana i 12h
^^

Neke firme imaju obicaj da pisu kolika su prosecna primanja radnika kada izdaju potvrdu o zaposlenju koje je takodje potrebno za izdavanje vize, a sto se tice novca na racunu, mislim da je to potvrda banke na kojoj pise koliko novca imas na svom racunu.
 
Odgovor na temu

embelitibor
Tibor Embeli
Pancevo

Član broj: 137462
Poruke: 33
195.252.107.*



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA20.03.2008. u 08:42 - pre 2410 dana i 1h
Da li neko moze u kratkim crtama da mi napise sta je sve potrebno i kojim redom, da bi se doslo do turisticke vize za USA. Imam dedu u Cikagu koji je drzavljanin Amerike. On bi mi poslao garantno pismo (ili kako se vec zove, pozivno pismo) koje bih vas molio da mi napisete kako treba da izgleda i sta da sadrzi. Sta mi je potrebno od papira i od obrazaca? Svaka informacija mi je dobrodosla... Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

Razumihin
Kg

Član broj: 139098
Poruke: 11
*.adsl.verat.net.



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA04.04.2008. u 12:50 - pre 2394 dana i 22h
Zdravo druze.
Pa potrebno ti je obicno pismo koje ce tvoj deda napisati ili svojom rukom ili na kompu, pa potpisati. Tu neka napise da te poziva da dodjes kod njega i budes gost toliko i toliko od tada do tada. Mozes i na googlu da nadjes kako treba da izgleda. Zove se invitation letter, pa guglaj. Neka popuni formular I - 129 i overi kod popecitelja (notarize) u americi. To moze da bude sluzbenik banke kod koje ima otvoren racun. Neka ti posalje i kopiju Id-a i vozacke dozvole.
Najvaznije je da oni vide da ces se vratiti. Zavisi sta radis ovde i sakupljas dokumentaciju. Ako si student potvrdu sa fakulteta sa spiskom polozenih i nepolozenih ispita i indeks, ako radis potvrdu o zaposlenju, ako ne radis ne valja... Neka ti deda posalje papire o svom imovinskom stanju tamo i dokaze da ima od cega da te izdrzava za vreme tvog boravka.
Onda poseti www.belgrade.usembassy.gov i tamo nadji instrukcije za apliciranje. Moras on line da popunis formular DS-156 i odstampas ga. Zatim odstampas formular DS-157 i popunis. Onda odes sa pasosem u Rafajzen banku i uplatis 131$ koliko je trenutno taksa i 10$ za pin. Pin je broj koji moras da kazes kada pozoves ambasadu da zakazes intervju. Pozoves broj koji ti pise na papiru za pin i zakazes.
Vecina ljudi koji obavljaju intervju u ambasadi znaju i srpski, pa ne brini previse za engleski. Vize izdaju istog dana ili sutra u 16.
Samo pazi koliko ostajes. Ja sam bio jednom i dobio vizu na godinu dana. Na ulazu mi je sluzbenik odobrio 6 meseci koliko sam ja i ostao. Medjutim kada sam ponovo aplicirao odbili su me. Pitali su kako sam platio 6 meseci boravka u Americi. Ja nijedno pravilo nisam prekrsio, ali sad ispastam. Mozda tebi to nece biti problem posto ides kod dede, a ja sam bio kod prijatelja. Za ovo stvarno ne znam sta da te posavetujem, ali ako moram onda je da ne ostajes svih 6 meseci.
Pozdrav i srecno.
 
Odgovor na temu

žutokljunac
žutokljunac

Član broj: 153760
Poruke: 345
77.238.207.*



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA06.04.2008. u 08:21 - pre 2393 dana i 2h
Pošto sam prošao celokupnu proceduru evo da ti i ja odgovorim. Mislim da nije dovoljno da pozivno pismo bude napisano rukom i potpisano već treba biti overeno i kod notara u USA, dakle pečatirano, zavedeno i potpisano. U tom pozivnom pismu navode se osnovne generalije, tipa, ime i prezime osobe koja te poziva, podatak da li osoba koja te poziva poseduje USA državljanstvo, gde radi, razlog posete kao i njena kontakt adresa i br. telefona radi provere. Ja sam dobio 2 garanta i oba su istovetna s´tim da su overena drugačije. Prvo je samo pečatirano od strane notara, a drugo je uz pozivno pismo došlo sa štampanim obrascem ( Individual Acknowledgment ) koji je notar zaveo i overio. Neka ti pošalje na tvoju kućnu adresu i to prilažeš uz ostalu dokumentaciju.
Inače, naknada koju uplaćuješ za razgovor je nepovratna. Razgovor traje par minuta. ništa posebno.
Ponesi što više dokaza da si vezan za Srbiju jer na osnovu toga i donose odluku. Dokazi o posedovanju nekretnine/nekretnina, kao i izvodi iz banke, stanje na računu se posebno gledaju i mislim da su odlučujući. Što više para, što veća plata, što više nekretnina - veća šansa za dobijanjem vize.
Ja sam odbijen iako je moja bivša verenica radila for US Federal Government. Ali to je duga priča.
Srećno!
 
Odgovor na temu

žutokljunac
žutokljunac

Član broj: 153760
Poruke: 345
*.sa.hs-hkb.ba.



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA06.04.2008. u 14:55 - pre 2392 dana i 20h
Citat:
OffShore:
USA ulazne vize se izdaju na period od godinu pa do 5 godina ( pa sad ako dobijes na godinu i na ULASKU 6 mjeseci, teoretski pri isteku prvih 6 mjeseci mozes preci u Kanadu (da vidis vodopade) ili u Meksiko, i ponovo udjes i opet dobijes jedan od gore navedenih pecata:)


Nemoj da se igraš i da olako shvatiš. Tu postoji jedna začkoljica. Naima turistička viza može da važi 12 meseci, ali sa njom možeš maksimalno da boraviš... mislim do 90 dana ( to proguglaj ). Kad sam ja čekao, upoznao sam ženu kojoj sin živi u USA, ima državljanstvo, posao i šalje svojoj majci garantno. Međutim, majka je ostala duže od ta tri meseca jer je i ona shvatila kao i većina ljudi da je to viza na 12 meseci. Ne viza je na max 3 meseca, a može se iskoristiti u roku od 12 meseci. Ženu su posle toga godinama odbijali jer je nehotično prekršila pravilo.
 
Odgovor na temu

Esprit
Srbija

Član broj: 172358
Poruke: 79
*.vc-graz.ac.at.

Sajt: www.nakeddivorce.com


Profil

icon Re: Turisticka viza za USA12.04.2008. u 15:09 - pre 2386 dana i 20h
Citat:
žutokljunac: Pošto sam prošao celokupnu proceduru evo da ti i ja odgovorim. Mislim da nije dovoljno da pozivno pismo bude napisano rukom i potpisano već treba biti overeno i kod notara u USA, dakle pečatirano, zavedeno i potpisano. U tom pozivnom pismu navode se osnovne generalije, tipa, ime i prezime osobe koja te poziva, podatak da li osoba koja te poziva poseduje USA državljanstvo, gde radi, razlog posete kao i njena kontakt adresa i br. telefona radi provere. Ja sam dobio 2 garanta i oba su istovetna s´tim da su overena drugačije. Prvo je samo pečatirano od strane notara, a drugo je uz pozivno pismo došlo sa štampanim obrascem ( Individual Acknowledgment ) koji je notar zaveo i overio. Neka ti pošalje na tvoju kućnu adresu i to prilažeš uz ostalu dokumentaciju.


Meni sad nesto nije jasno,... vidim da je tvoj post od pre 6 dana. Zasto si ti uopste nosio pozivno pismo u ambasadu, kad pozivno (tj garantno) pismo vise ne treba da se donosi sa dokumentacijom koju podnosimo za vizu?

 
Odgovor na temu

žutokljunac
žutokljunac

Član broj: 153760
Poruke: 345
77.238.200.*



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA12.04.2008. u 15:20 - pre 2386 dana i 19h
Zato što sam odbijen u novembru 2006., a nisam znao da sada ne treba. A jesi siguran da više ne treba?
 
Odgovor na temu

Esprit
Srbija

Član broj: 172358
Poruke: 79
*.vc-graz.ac.at.

Sajt: www.nakeddivorce.com


Profil

icon Re: Turisticka viza za USA12.04.2008. u 16:12 - pre 2386 dana i 19h
Citat:
žutokljunac: Zato što sam odbijen u novembru 2006., a nisam znao da sada ne treba. A jesi siguran da više ne treba?


Da, sigurna sam, zato sto imam razgovor za par dana i u telefonskom razgovoru su mi rekli da garantno pismo vise nije potrebno, vec je samo potrebno navesti adresu na kojoj ces ostati (da li hotel ili prijatelji/rodjaci),
ali su zato malo vise fokusirani da doneses sve moguce dokaze po kojima ce oni oceniti da nemas razloga da odes iz Srbije.
Znaci, posao ili studije, jak racun u banci, ispostovane prosle vize, itd..
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic
Ivan Dimkovic
Vice President - Product and Business
Development, Cinemo GmbH
EU

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 14993
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..


Profil

icon Re: Turisticka viza za USA12.04.2008. u 17:13 - pre 2386 dana i 18h
Amerikance najvise zanima da li imas razloga da se vratis.

Nista vise - nikakva pisma, garancije i sl. nisu potrebne za B1/B2 vizu o kojoj se, pretpostavljam radi. Stavise, ako im aplikacija deluje OK moze da se desi da te samo pitaju sa kojim razlogom ides i da ti ne traze nista vise.

Ipak, za svaki slucaj, sa sobom ponesi sve dokaze o tome da imas razloga da se vratis u Srbiju - dokazi o zaposlenju / placenom porezu ako si privatnik, cekove od plate ili izvod iz bankovnog racuna, izvod iz registra da si vlasnik stana (ako jesi) i sl...

USA viza tipa B1/B2 (Business/Pleasure visit) se izdaje na period od 3 meseca do 10 godina, postoji i tabela standardnih duzina viza za razne zemlje:

http://travel.state.gov/visa/f...iprocity/reciprocity_3272.html

Kao sto se vidi, standardni period za Srbiju je 36 meseci - ali to naravno moze biti i drugacije, u zavisnosti od procene konzularnog radnika. Postoji limit za Srbiju:

Citat:

A VISA IS TO BE ISSUED WITH THE VALIDITY OF THE APPLICANT'S ASSIGNMENT AS INDICATED IN THE OFFICIAL NOTE OF REQUEST, BUT IT IS NOT TO EXCEED 60 MONTHS [48 MONTHS IN THE CASE OF A C-3 VISA)


Dakle, maksimum za Srbiju je 5 godina.

Sto se perioda boravka u USA tice, taj period se odredjuje u momentu sletanja na USA aerodrom i prolaska kroz CBP (Customs & Border protection) - obicno se daje na 90 (b1) ili 180 dana (b2). NIKAKO NEMOJTE PREKORACITI OVO, inace se mozete pozdraviti sa kasnijim vizama - ako morate da ostanete duze, to morate zatraziti od USA imigracionog.

Te price o prelasku u Kanadu/Meksiko po isteku vaznosti pa vracanju u USA zaboravite - USA je od 2001 vise puta poostravala uslove za dozvolu tih instant-obnova, i svaki put se sve manje i manje to tolerise - moze vrlo lako da se desi da te ne puste unutra i da to negde upisu pa sledeci put imas problem da dobijes vizu.
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

duka_bataja
vuckovic dusko
mas,bg
beograd

Član broj: 179273
Poruke: 7
*.artcommunication.co.yu.



Profil

icon Re: Turisticka viza za USA22.04.2008. u 01:04 - pre 2377 dana i 10h
pozdrav svima, danas sam bio na razgovoru za turisticku vizu. Rekli su mi da dodjem sutra u 16h po pasos, znaci dobijo sam vizu, na koliko saznacu sutra.

Da malo pojasnim: na razgovor treba otici dobro pripremljen(sa dokumentacijom koja dokazuje vasu vezanost za drzavu prebivalista, ja sam nosio; - potvrdu iz opstine da primam stipendiju i iznos koliki je , dok sam na redovnom skolovanju; potvrdu iz banke o stanju na deviznom racunu,minimum 100 dolara po danu planiranog boravka u USA; index, potvrda sa fakulteta i uverenje o polozenim ispitima;vlasnicki list od kuce)

nisu mi trazili pozivno pismo niti rezervaciju karte, to nije obavezno

- posle predavanja dokumenata i ostavljannja otisaka cekao sam da me pozovu na razgovor. u tom periodu sam video da nema pravila za dodelivanje viza, npr: ekipa poznatih lica sa tv danas nije dobila vizu , zatim jedna troclana porodica isto nije dobila vizu, gospodja ciji sin studira u usa nije dobila vizu itd,,,,. ali sam primetio da studenti dobijaju , i to me je ohrabrilo pred razgovor.

- kad me je sluzbenik pozvao na razgovor(salter 7) prisao sam i video da drzi moj index u ruci, pitao me je: "koja je svrha vase posete americi" odgovor je bio: turisticki, da posetim prijatelje; " sta vam radi prijatelj" odgovor: zaposlen je u toj i toj firmi; "koliko planirate da ostanete u usa", mesec dana nebih duze; "zasto samo mesec dana" morm da se vratim zbog ispitnog roka. " Uredu, dodjite sutra u 16h po vas pasos" Eto to je sav razgovor, nije trajao duze od 3minuta.

Zamolio bih sve koji su putovali u usa da mi pojasne kakav je odnos sa sluzbenikom na aerodromu i koja su najcesca pitanja koja postavlja prilikom ulaska u usa. hvala unapred
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u USA :: Turisticka viza za USA

Strane: 1 2 3 4 5 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 152589 | Odgovora: 537 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.