Pazi ja sam spreman da pomognem, tj da budem deo osnivača (dakle ja npr plaćam hosting, ti domen, treći neko plaća server itd).
Ali i to što kažu problem je brzina i treba na početku imati zaista min. 10-ak izuzetno brzih seed-era ja sa sa mojom 512kbps se i ne svrstavam baš u tu kategoriju ljudi
Inače ja sam za one standardne TT portale kao što TL.org i OiNK koriste, pregledni su, jednostavni.
Inače mislim da bi trebali da se koncetrišemo na to šta će nam tracker nuditi ljudima, ja nisam za to da budemo svaštari, jer nema većih od Torrentleech-a i Demonoid-a. Nije loša ideja Muzika i Filmovi, dakle piči se samo to.
Inače to što se tiče donacije, zaista možda bi na računu bilo max 20€ za nekih godinu dana od kako bi stajala ponuda na sajtu za donacijama, nemaju naši ljudi naviku da daju donacije. Ja uvek kada mi na kartici ostane 2-3€ odem na neki tracker i pošaljem ionako ne mogu da iskoristim ništa (sa karticom plaćam samo news servere).
Za početak bi mogli sami da se malo potrudimo i dajemo novce na održavanje, kasnije bi mogli da prodajemo naloge tip ako uplatite donaciju imate automatski ratio 1.0 narednih 6 meseci i tako to, dalje mogle bi i reklame na portalu da donesu neku kinti.
Dalje koji računar postaviti za server?
Odlučiti na početku koliko ljudi će voditi sve to, zaduženja, privilegije...
Ima tu milion pitanja...
Ali ideja nije loša i posebno mi se svidja to da bi recimo mogli samo da pristupaju članovi ES-a da malo napravimo zatvorenog tipa tracker