Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Query problem sa Interbase i Paradox baze

[es] :: Baze podataka :: Query problem sa Interbase i Paradox baze

[ Pregleda: 4420 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
*.mol.com.mk

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Query problem sa Interbase i Paradox baze12.09.2001. u 20:35 - pre 216 meseci
nikako da uspe da postavim wildcard u query za interbase ili paradox
probao sam sa

SELECT * FROM TABLE_NAME WHERE COLUMN="A*"
ili kao u MySQL-u
SELECT * FROM TABLE_NAME WHERE COLUMN="A%"

ali nece ... u InterBase se to radi sa

SELECT * FROM TABLE_NAME WHERE COLUMN STARTING WITH "A"

ali Paradox nece to da proguta ...
mislim da bi wildcard upit za Intebase radio i u Paradox ...
ali pitanje je kako uraditi wildcard upit ... posto nit * nit % nit _ ni su wildcard characters za Interbase ili Paradox ...

Ideja je da se selectuju svi rekordi koji pocinju sa A


[Ovu poruku je menjao PSx-9ne dana 09-12-2001 u 07:39 PM GMT]
People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
*.kc.vicert.com

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: Query problem sa Interbase i Paradox baze13.09.2001. u 09:11 - pre 216 meseci
nisam bas siguran kako bese ali mi se cini da u standardnom SQL-u (a time i u paradox-ovom) takav upit se postavlja sa:
SELECT * FROM xxx WHERE kolona LIKE "A%"

<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

burner
Dragiša Rakić
BG

Član broj: 898
Poruke: 150
*.208.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Query problem sa Interbase i Paradox baze26.12.2001. u 15:49 - pre 212 meseci
Ne znam odakle postavljaš upite, ali meni je nešto slično trebalo za pretraživanje paradox tabele, pa sam u SQL svojstvu TQuery objekta upisao select * from kupci vhere ime='A%' (zbnači idu single quote) i to je proradilo. Probaj, ne košta ništa
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Query problem sa Interbase i Paradox baze

[ Pregleda: 4420 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.