Posto sam tek danas dobio SkyStar 2 i pocetnik sam u tome, a ovde nema ko da mi pokaze, resio sam da pitam vas.
na setup4pc sam sve namestio po uputstvu (transponder, astra19.2E), cak sam i sa montsat-a skidao uputstva, i signal
mi se posle rucnog pomeranja motora nekako pojavio i po mom misljenju nije los (oko 65%) (antena 1,2m). (Ne znam da li je to signal sa astre).
Ali sada imam drugi problem : u uputstvu se kaze da bi sada kanali u tv4pc trebali da rade, a meni izbacuje "Can not play this program" za bilo koji program koji pustim. I u progdvb nece da skenira kanale.
kartica je sveze instalirana sa novim drajverima i nova je tako da ne znam sta je
statreba da radim, i da li se to nekome desilo kad je kupio cuveni SS2
ako ima neka uputstva na forumu kazite
POMAGAJTE!!!
Ma naravno da neće da ti radi jer koristiš originalnu aplikaciju tv4pc. Naime trebao si da malo bolje prođeš forum pa bi sam našao odgovor. Ali evo imam vremena pa...
Program tv4pc instaliraj i ne diraj. Da bi gledao kod. kanale moraš instalirati software npr, ProgDVB plus neke pluginove. Tebi je najvažniji YANKSE koji moraš extraktovati u folder ProgDVB i eventualno TELETEXT. Otiđi na www.sinisavujcic.tk tamo ćeš naći sve na jednom mjestu što ti treba i uputstva i software pa ako ti onda negdje zapne javi se!
@sinisav
ma nisu problem samo kodirani kanali, u tv4pc bi trebalo da rade fta, naravno i u progdvb bez pluginova, a ovde nece da radi ni jedan (ni fta). Imam progdvb sa svim pluginovima za kodirane kanale pa nece da radi.
Ti si mi objasnio upravo ono sto sam ja uradio, pa nece da radi.
Kazem ponovo ako se nekome ovo desilo neka se javi da kaze kako je resio problem.
Ako zaista imaš signal onda je moguće da ti se kartica zaključala. Jednostavno provjeri ovako. Otvori originalnu aplikaciju tv4pc i na astri pokreni 3sat. Ako ti ikonica u taskbaru ostane zelena, a pojavi se cannot play this program kartica je zaključana. Da bi je otključao moraš upotrijebiti patch. Ako ni ovo nije slučaj možda si se namjerio na pogrešan satelit - provjeri klikanjem da li svuda imaš signala.
ne znam na koje klikanje mislis
ako mislis na kanale, nijedan nece da se pusti,
ako mislis na okretanje antene, jedino na toj poziciji sam nasao signal kad je u setup4pc podeseno na astra.
probacu sa patch-om pacu da ti kazem.
hvala sto se trudis da pomognes, ja bas i nisam mnogo iskusan u primeni dvb
Uradio sam unlock pomocu patch-a "Skystar2_unlock.reg", i kad sam pokrenuo tv4pc i 3sat pojavila mi se ova poruka: "The receiver is currently tuned to a data transponder. Playing this audio/video channel may interrupt any data services currently in use. Do you Wish to proceed?" kliknuo sam YES iopet se pojavilo "cannot play this program". U progdvb skenira ceo satelit i ne nadje ni jedan program, a signal se krece od 50-85% sto zavisi od transpondera.
Mozda je upereno u pogresan satelit, ali u progdvb nece da skenira nijedan osim astre, a na njoj nema nikakvih kanala.
Ako je pogresan satelit, kako da nadjem drugi kad sam jedva i ovaj nasao, jel ima neki laksi nacin.
Kartica nije zakljucana ako ti da da skeniras satelit.Astra ili bilo koji drugi.Moj je savjet da zamjenis karticu,znaci vrati je i uzmi novu.Poslije toga izbrisi sve sa racunara u vezi progdvb i skystar 2 kartice.Te ponovo instaliraj..Pozdrav!!!
Meni ovi tvoji siptomi izgledaju kao da si promasio satelit, nije ti to Astra najverojatnije. Pokusaj da nadjes neki dekoder od komsija ili drugde pa nadji sliku na TV sa dekoderom pa onda testiraj SS2 u kompjuteru pre nego sto je budes vratio.
Pozdrav
Arguing on the internet, is like the retard olympics! Even if you win, you´re still retarded!
EJ, skinuo sam progdvb listu kanala i po njoj trazio satelite. Kad izaberem kanal (npr na Hotbird 1,2,3,4,5) prvo nema nikakvog signala, a onda posle okretanja antene rucno pojavi se signal(90+%).Sada bi trebalo kako svi ocekuju da se pojavi slika na bilo kom kanalu koji je na tom satelitu, ali osim signala koji je veoma dobar nista drugo ne pokazuje. Moze li da se desi da u ProgDVB pokazuje signal 90% i da nema slike.
I jos nesto. U programu DVB Viewer gde takodje ima liste kanala, pri startovanju bilo kog programa izbaci poruku: "Cannot locate B2C2 MPEG2 Filter Audio/Video Ctrl. Interface, error: 91000101" , a i tu ima signala kao na ProgDVB.
Mozda bi reinstal Windowsa pomogao, imam WinXP
Pomozite ocajan sam jer sam dugo cekao da se na mom monitoru pojavi slika i sad ovo da mi se desi :-(
Ma morala bi se pojaviti slika. Ali možda nije problem u svemu dosad rečenom. Možda na računaru imaš neku drugu mrežnu karticu koja dolazi u sukob sa skystar. Probaj upisati IP adresu u skystar2.
tacno je, imam jos jednu mreznu karticu, ali kako da upisem IP adresu i gde.
Da li ce pomoci ako izvadim mreznu? mada je ne bi vadio jer mi je potrebna
Jednostavno u Device menager-u pod Network Adapters imaš kartice. Skystar2 je pod b2c2 network adapter. Klikni na propertis i tu ćeš vidjeti da li ima konflikata.
ja imam potpuno isti problem i do danas ga nisam rjesio.
kod tv4pc mogu skenirati kanale i imam signal ali nema slike .
kad kliknem na neki kanal pise :cannot play this program.
progdvb i my theatre mi rade normalno bez ikakvih problema samo u slici ima puno horizontalnih linija dosta vise nego prije.
@sinisav
izvadio sam mreznu karticu iz pci slota, pre toga sam je deinstalirao, onda sam deinstalirao sve programe i drajvere vezane za skystar2 i posle toga sam deinstalirao i samu karticu i restartovao racunar. onda sam install svega uradio ponovo, naravno bez mrezne kartice i opet isti problemi.
Ne znam da li je to zbog operativnog sistema posto i on u zadnje vreme zeza.
Moze li u obzir da dodje Format C: , pa jovo nanovo?
2.Kartica nije zakljucana ako ti da da skeniras satelit.Astra ili bilo koji drugi.Moj je savjet da zamjenis karticu,znaci vrati je i uzmi novu.Poslije toga izbrisi sve sa racunara u vezi progdvb i skystar 2 kartice.Te ponovo instaliraj..Pozdrav!!!
Instaliraj ,ali pod, obavezno DirektX9 i Mediaplayer7.1 ili neki noviji...mozda mislis da sve ovo nema veze,ali ima...ja nedeljno bar jedanput preinstaliram ceo sistem(XP)i SkyStar 2 kartica mi javlja iste simptome,kao i tebi,a njih resim ako instaliram gore nevedene stvari...
Pozdrav
Istina je, naime kada se instalira media player 9 tv4pc izbacuje cannot play this program pa ga moraš patchirati. Ali i pored toga morao bi raditi ProgDVB. Ako do sada nisi ništa uspio probaj upotrijebiti i onaj drugi način za otključavanje kartice sa originalnim driverom skynet.sys.
Ja sam nedavno instalirao SS2 i meni je od prve sve radilo kako treba. Jučer sam išao malo srediti Win98 sa nortonovim Win Doctorom i nakon toga su mi svi kanali bili CRNI dok je sve drugo bilo OK. Onda sam resetirao PC vratio staru kopiju System.dat i User.dat i sve ponovo radi kako treba ... znaci trebate obratiti paznju kad brisete 'nepotrebne' linije iz System.dat (registri za Win)!
ja ne mogu vratiti skystar2 jer sam je uzeo prije godinu dana od lika koji se bavi prodajom tih stvari.
kako da bacim novi windows media player koji je dosao uz xp i da instaliram stari 6.4
u addd remove programs nema windows media player.