Citat:
Shadowed: @mmix, ovo je malo offtopic, ali sad me bas zanima, da li par fajlovi obezbedjuju 100% siguran recovery? Nisam se mnogo upustao u teoriju takvih stvari, ali cini mi se da je potrebno da postoji fajl koji je velicine polovine originalnog fajla da bi bilo 100% sigurno.
Ovo se odredjuje kroz "redundancy level", ako je 10% onda ti treba bar 90% zdravog mesa da rekonstruises ostalo, ako je 1% onda ti treba 99% itd, ovo naravno ne na nivou bajtova nego na nivou blokova. Namesteno je po defaultu na 10% jer je prvobitna namena bila popravka rar fileova sa usenet-a. Medjutim standard je nadziveo inicijalnu namenu i zato kazem da bi ovo resilo problem, posto tebi je verovatno jedan ili dva paketa "pobeglo" pri skidanju, a to moze vrlo lako da se odredi kroz analizu uz samo .par2 file koji je oko 20-30kb i moze i ovde da se zakaci i odgovarajuci par2 program (QuickPar 0.9.1 npr).
Ako par2 file kaze da ti je neispravan samo jedan blok (sto ce verovatno biti slucaj) onda ti treba samo .vol00+01 file da bi ga opravio. Ako se redundancy namesti na 0.5-1% i block size na manje od 50k, toliki ce biti i vol00+01 file, opet ovde moze da se okaci. Dakle popravices file od par giga sa file-om od manje od 50k. Ja bih ti pomogao ali nemam taj image kao file, mi smo to dobili na DVDu
▪ The word 'politics' is derived from the word 'poly', meaning 'many', and the word 'ticks', meaning 'blood sucking parasites' - Larry Hardiman
▪ If the good guy gets the girl, it's rated PG; if the bad guy gets the girl, it's rated R; and if everybody gets the girl, it's rated X
▪ Illegal aliens have always been a problem in the United States. Ask any Native American