|
vladd Beograd
Član broj: 37217 Poruke: 3879 *.ptt.yu.
|
Za neku "profesionalnu" pricu, ovo je premalo podataka. Za preliminarni razgovor, o cemu se radi, je sasvim OK.
Definisanje cene, i uopste mogucnosti da se posao odradi za 2 meseca, zahteva precizne podatke, odnosno jasno definisane parametre, naravno ne puste zelje, nego moguc odabir komponenti, nivo realizacije i preciznost merenja.
Doticna preciznost zavisi od timing komponenti, sa jedne strane, i komunikacije sa druge strane. RS232, omogucava 12-bitnu tacnost prosledjenog podatka.
Mozda i vecu, posto je merenje "po zahtevu", pa se moze poslati vise paketa podataka, ali to i akvizicija u "sondi" shodno tome moraju biti precizno definisani.
Ja licno mislim, da je to "predmet" razgovora i usaglasavanja potreba i mogucnosti, pa kada se definisu, moze se govoriti o rokovima i ceni.
Prosta izrada jednog ili vise elaborata, "od nule", u vidu "ponuda" i alternativa, je velik i oziljan posao, kojeg, mislim u ovoj situaciji, se nece niko prihvatiti, pogotovo ako je "ciljna" cena posla, manja od par desetina hiljada evra.
Otprilike bi tako trebao da bude sled aktivnosti, ili porucilac sam da definise zahteve, sto je za njega najjeftinije, ili da to prepusti nekome, ili da do definitivnih parametara dodje u interaktivnoj komunikaciji sa izvodjacem.
"Kljuc u ruke" za male pare, bez podataka, nece se ostvariti, bice puno nezadovoljnih, to je neozbljan "rizik" za obe strane...
A za "zategnut" ugovor, rokovi i novac, sa malo tehnickih detalja, ne bi se niko "upecao", posto moze lako da, u hodu, probije rokove, ostane bez zarade, slede tuzbe, komplikacije..Takav posao mora da ima "predistoriju" neke saradnje, gde dobra volja i poverenje mogu da koriguju nedostatak detalja.
Poz.
|