E, ovo je previše.
AMD vs Intel, Linux vs Windows, Grobari vs Delija.... u nedogled predrasuda. Šta ko radi sa ličnim sistemom je apsolutno njegovo pravo. Da li ga koristi kao eksperimentalnog zamorca ili kao podršku za aplikacije i to je njegovo pravo. Prevashodno pravo svakog čoveka je izbor onoga što njemu lično odgovara počev od izbora žene (da se dame ne uvrede čoveka) sa kojom će da živi pa.... do OS pod kojim će da radi.
Stabilnost: vrhunska, objašnjenje:
Pre više od 20 meseci kupio sam novi računar za suprugu, instalirao XP, redovno ga ažuriam, nema limita pristupa netu, u mreži sa mojim računarom, gasi se spontano samo kad nestane napajanja iz mreže, tj. ne gasi se uopšte, nije se zaljuljao a kamoli pao, ima privilegije administratora, osnovni poslovni računar za moju firmu. Nema instaliran DirecX 9.0 jer ga hardware ne podržava.
Moj novi računar tri meseca kasnije sklopljen, WinXP na raid diskovima radi savršeno. Imam 5 hdd u konfiguraciji, logično i previše storage prostora tako ba imam ukupno 7 OS instaliranih: WinME, Win2000, WinXP, Mandrake9.1, SuSE8.2, Knoppix (Debian), Vector (Slackware) i sve radi OK.
Zaključak: svaki sitem radi dobro ako ga koristite, ako se na njemu uči i igra OS-a onda nijedan OS nije dovoljno čvrst da ne može da se sruši...
Da ne dužim XP je sasvim OK a izgled i brzina zavisi od ličnih afiniteta i potreba, tj. servisa koji se se pokreću u startu. Jedina zamerka koju mogu da iznesem je ipak kvazi multitasking.
Pozdrav.
P.S. Strastveni igrači imaju igračke konzole, XP se ipak žove PRO a ne GAMES.

Re: Nakon vise od 2 godine: sta mislite o XP?