Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa %0D karakterom

[es] :: PHP :: Problem sa %0D karakterom

[ Pregleda: 1851 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 20:09 - pre 149 meseci
Unutar PHP koda (navodim samo dio):

Code:
 ...
          echo 'cat_id=';
          echo urlencode ($row1['name']);
          echo '~';
          echo urlencode ($pieces[$i]);
          if ($_GET['cat_id'] == urlencode ($row1['name']) . '~' . $pieces[$i])
          ...


kao izlazni prikaz, npr. u address baru, tj. kao oblik linka dobijem:

index.php?cat_id=Oglasi~Automobili%0D

, dakle ne znam odakle se stvori ovaj dio vezan za %0D niz karaktera i zasto. Kako se %0D mogu rijesiti jer mi na osnovu %0D link nije ispravan?

Pomoc?
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Senior backend developer
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4368
212.200.145.*

Sajt: avramovic.info


+43 Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 20:32 - pre 149 meseci
urlencode ti od nečega pravi %0D... kad pustim %0D kroz urldecode dobijem prazan string... čudno...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 20:50 - pre 149 meseci
A koji je to zapravo karakter %0D?
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1773
..AT.HighSpeedADSL.beotel.net.

Sajt: norway.dakipro.com


+185 Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 20:52 - pre 149 meseci
Pa nije prazan string kad var_dump-ujem urldecode dobijem
Code:
string(1) "
"

Sto ce reci, nije prazan, vec je to neki enter, sta li je...
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 20:59 - pre 149 meseci
Moze li se taj %0D sa str_replace ili kojom vec naredbom ikako zamjeniti!?
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1773
..AT.HighSpeedADSL.beotel.net.

Sajt: norway.dakipro.com


+185 Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 21:10 - pre 149 meseci
mozda ti je bolje da pogledas zasto se on uopste pravi, da nemas neki enter ili nesto iza $pieces[$i], da ti se ne pojavi opet negde usled iste greske...
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net.



+3 Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 21:17 - pre 149 meseci
%0D predstavlja carriage return karakter poznatiji kao \r.
Owl
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom06.03.2007. u 21:32 - pre 149 meseci
Da li je to neki "prelom reda" koji moj editor zanemaruje, ne prikazuje ga ili slicno (EditPlus)...

Rjesio sam:

Code:
$pieces[$i] = str_replace("\r", "", $pieces[$i]);


$pieces su ustvari podkategorije koje su u sql bazi dodate kroz textarea form polje gdje se jedna od druge odvajala sa ENTER!

Ne znam, mozda neko nadodje na neko drugo rjesenje...

Hvala u svakom slucaju za \r sugestiju!

[Ovu poruku je menjao Q_Line dana 06.03.2007. u 23:45 GMT+1]
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

brainbuger

Član broj: 9647
Poruke: 408
80.93.236.*



+48 Profil

icon Re: Problem sa %0D karakterom07.03.2007. u 08:55 - pre 149 meseci
Davno sam imao potpuno isti problem sa 0x0D karakterom koji se pojavljivao kod stringova unetih iz textarea. Secam se da sam ga resio sa trim() i rtrim() , ali i str_replace() je ok resenje. Postoji i nacin da se preko JS brise taj karakter pre nego uopste udje u bazu, ali to bas i nije tako pouzdano kao str_replace().
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa %0D karakterom

[ Pregleda: 1851 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.