O Santisu se mogu zaista čuti oprečne informacije. I ja ga koristim već skoro godinu dana bez skoro ikakvih problema. Čak sam uspio da iskoristim i USB port za pristup internetu koji Telekom Srpske nije ni kupio, nego su tražili varijantu bez USB porta, a ovi iz Simensa nisu imali pa im prodali sa USB-om ali bez CD-a, pa sam se dugo mučio dok mi "forum-friend" iz Srbinja nije poslao CD, pošto računar nije htio da prihvati drajvere sa neta.
Jedini problem koji imam je što mi impulsni signali na AB portove za tarifiranje poziva (AOC usluga) stižu akumulisano u nekom trenutku, a ne u pravilnim intervalima. Npr, pri pozivu na mobilni, kad se otvori veza, brojač otkuca 1 impuls, i sve do 35-og sekunda ne kuca ništa, da bi tada iskucao preostalih 5-6. Tako da ako prekinem vezu nakon 30 sec, brojač koji je nakačen na analogni ab port će pokazati da je taj razgovor koštao samo 1 impuls!
Da zapetljancija bude veća, kada pozovem nekoga na mobilni, ako na kraju razgovora sačekam da on "spusti slušalicu", brojač će u tom trenutku primiti sve zaostale impulse, pod uslovom da ja svoju slušalicu zadržim podignutu tih par sekundi. Npr, ako se razgovor završava na 20. sekundu, na brojaču će još od početka stajati 1 impuls, i ako osoba koju sam pozvao (NA MOBILNI) u tom 20-om sekundu pre mene prekine vezu, brojač će sa Santisa primiti zaostala 3 impulsa. Inače, ako spustim slušalicu najpre ja, na brojaču ostaje 1 impuls! Ovo važi za pozive na mobilni, jer ako zovem na fiksni, veza se nikada ne prekida u momentu kada onaj ko je pozvan spusti slušalicu.
Možda sam bio preopširan, ali ovo je još jedna priča o osobinama Santisa. Volio bih da se neko javi ko ima rješenje. Ima li neko ko koristi drugog operatera (Telekom Srbija, Crna Gora), a kome AOC usluga radi normalno na analognim portovima? Ili ima sličan problem?