Pozdrav svima i ja sam se zamlacivao sa brzinom PHP-a posto koristim Zend Framewrok
sve u svemu APC mi je poprilicno pomogao ne samo opcode cache nego i feature da mozes da strpas u memoriju arrays ili neke druge varijable/objekte
# primer posto ji dosta serijalizovanih nozova koji su na disku, samo citanje sa diska relativno je dugacak period, ubacivanje tih nizova u memoriju dobijate ubrzanje od 4-5 puta
na kraju sam dobio ubrzanje sa 6 req/sec na 15 req/sec , (jos jedna stvar oko testiranja brzine , 100% slucajeva benchmark koji pozove samo jednom stranu i izbaci milisekunde je skorz drukciji od benchmarka koji povuce stranicu sa aplikacije koja je pod opterecenjem , nor apache AB test moze da posluzi kao dobar benchmark ...apache/bin/ab -n 200 -c5 URL je dobar benchmark
Sve u svemu i na kraju krajeva postignem nekih 0.3 sec po pagu al klijentu/crawleru treba vise vremena da skine taj kontent u proseku 0.8 sekundi sto znaci da je mnogo bolje optimizovati HTML broj CSS-a broj JS-a kao i broj sklika/slikica, jedan od sajtova koji imam je imao oko 30 JS fajlova zbog Jqueija i njegovih plugins koje su mi trebali, fire bug mi je prikazao lodovanje strane na nekih 9 sekundi !!!!
sta sam odradio je da sve te jqury plugins kao i core lib stavim u jedan JS + minified (ne gziped) i srana se ubzala na nekij 5 sekundi sto je i dalje mnogo al nije strasno posto HTML se izbaci u roku od 2 sec pa se loaduju JS nakon toga, tako da optimizacija PHP-a sa npr 0.6 na 0.3 sekunde se genrealno malo isplati
Find cars for sale at
http://www.carster.us/ ;)