Evo malo Windwos flavor-a-hehe
http://www.famelix.uach.cl/es/home.php
Citat:
caiser: @body bag
Ako pogledas temu videces da si ti prvi poceo sa pricom kako je Linux bolji od Windows. :) No nebitno. I dalje mi niko nije objasnio zasto bi nasa vlada (ili bilo ko drugi) pristala da joj racunare odrzava grupa entuzijasta?
Covece ne grupa entuzijasta vec *nix sistem admini kojima je to posao i kojih kod nas definitivno ima,kao sto sam rekao
Samo lepo neka firma raspise konkurs(kao partner Vlade)i eto system admina koji ce da odrzavaju linux u drzavnoj administraciji-naravno ne za dz...
Iz ovoga proizilazi da iza neke linux distribucije ne mora da stoji neki mogul da bi se ona prihvatila kao ozbiljno resenje-dovoljni su ljudi kojima je linux struka i koji ce to odrzavati
Najveca prepreka za uvodjenje linux-a u administraciju su po meni te famozne namenske aplikacije-porotovanje/pisanje nanovo je prilicno veliki,ozbiljni(i skup :-)posao...
Sto se tice obuke "kadra" mislim da ona nije nikakav bitan faktor-nekom sluzbeniku ili salterasu je svejedno da li kucka u OOffice-u ili Word-u i sl.
Dobar primer koriscenja linux-a(SUSE)sa sve namenskim aplikacijama je Republicki Seizmoloski Zavod i onda neko da mi kaze da nije izvodljivo
Aha...
Da se razumemo-ne kazem ja da koliko svako jos sutra mora da koristi linux,ali sto se tice drzavnih,javnih ustanova-on je itekako vredan razmatranja...
To sto je ovde MS podmazao prave ljude na pravom mestu i sto je sve proslo i bez studije izvodljivosti i ekspertskog tima i javne rasprave(makar oni da kazu da je Windows za nas prihvatljiviji)je druga prica,i mene nece niko ubediti u suprotno,nabacujuci neke teorije zavere i slicna sranja,kada se zna sta je i kako je...