Dobra vijest je da sam sa svojom bazom gotov, ali imam mali problem sa starom bazom iz koje moram pokupiti podatke.
U staroj bazi nikako ne mogu uspostaviti odnose tj. relacije. problem je u tome što nisu bili ni uspostaviti nikada, a još manje su bili postavljeni primarni ključevi. Uglavnom riješio sam se duplikata u osnovnim tabelama, te napravio u njima primarne ključeve, međutim kad sam poželio ih spojiti, dobio sam odgovor da imam problema sa zapisima u tablici gdje se povezuju. uz pomoć unmutched wizarda i usporedbom Id-eva o kojima se je radilo otkrio sam da se radi o preko deset tisuća zapisa koje je potrebno obrisati. Upit koji sam dobio uz pomoć unmutched wizarda pokušao sam pretvoriti u Delete Query, ali non-stop mi javlja da nisam mu definirao o kojo se tablici radi, iako je kad gledam sa strane SQL-a barem koliko se meni čini to definirano jako dobro u tom upitu.
Ne znam u čemu griješim, ako treba staviću sutra kod.
Drugi problem s kojim sam se susreo je scrolovanje recorda uz pomoć miša. Negdje na ovim stranicama naišao sam na sličan problem i preporuku da službeno riješenje postoji na Microsoftovim stranicama i ja sam ga skinuo. Samo riješenje odlično radi kad su u pitanju Forme, ali kad su u pitanju subforme uopće ne radi. Na koji god događaj da ja stavim glavnu formu ili subformu, u subformi se recordi i dalje scrolaju. Uopće kako da kontroliram subformu?
Kao i uvijek sam zahvalan svima koji mi pomažu.

Query, relacije ,događaji i subfforma
Re: Query, relacije ,događaji i subfforma
Re: Query, relacije ,događaji i subfforma