Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Run Dos Command, HOW ?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Run Dos Command, HOW ?

[ Pregleda: 3658 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shaDy
Nikola J
-=BGD=-

Član broj: 1507
Poruke: 240
*.drenik.net

Sajt: www.CikloBerza.com


Profil

icon Run Dos Command, HOW ?12.06.2003. u 12:27 - pre 194 meseci
Püozdrav,

Konkretno mi treba da program napisan u delfiju izvrsi neku dos komandu i ceka da s onda izvrsi i nastavi s radom.

rec je o dir *.* > list.txt dos komandi

Nasao sam nesto na netu ali nije mi mnogo pomoglo.

ajde ako neko zna bio bi mu zahvalan.
Koristim win98


 
Odgovor na temu

kingrale
Adnan Ralic
Sarajevo

Član broj: 5620
Poruke: 16
195.222.49.*

Sajt: www.delphi.co.ba


Profil

icon Re: Run Dos Command, HOW ?12.06.2003. u 14:03 - pre 194 meseci
Evo mog prijedloga:

uses ShellApi;

...

ShellExecute(Application.Handle, 'open', PChar('command.com'),
Pchar('/K dir *.*'), Pchar('C:\'), SW_ShowNormal);

Ako hoces da se prozor zatvori poslije operacije koristi parametar /C, inace ostavi /K
 
Odgovor na temu

silverglider

Član broj: 651
Poruke: 218
*.batalpha.de

Sajt: www.benchmark.co.yu


Profil

icon Re: Run Dos Command, HOW ?12.06.2003. u 15:54 - pre 194 meseci
Sad cu ja da zazvucim glupo - sto bi ti program zavisio od okidanja dir komande; zasto ne iskoristis findfirst+findnext funkcije i formiras sam svoju listu fajlova, pa sa njom mozes da radis sta hoces -> najmanji je problem dampovati formatirani ispis u fajl.
 
Odgovor na temu

shaDy
Nikola J
-=BGD=-

Član broj: 1507
Poruke: 240
217.26.67.*

Sajt: www.CikloBerza.com


Profil

icon Re: Run Dos Command, HOW ?12.06.2003. u 20:50 - pre 194 meseci
Pretpostavio sam da ce neko da predlozi findfirst,next....
Radio sam vec s ovim i program mi se iz nekog razloga na nekim masinama zaglupi i nece da odradi posao zbog cega sam za pocetak resio problem preko dir comande.

nisam jos probao ovu shellexecute, sacu vidim dal radi posao.

pozdrav
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Run Dos Command, HOW ?29.06.2003. u 13:46 - pre 194 meseci
Ja to radim na silu:
(stavi na form 1 button, 1 listbox i 1 timer - na timer stavi interval = 1 i enabled na FALSE)
primer, na button1.click:
Code:

listbox1.items.add('dir c:\*.* /s/b > c:\listafajlova.txt'); //dodaje za prikupljanje kod u BAT fajl
listbox1.items.add('del c:\cm1.bat'); //dodaje kod za brisanje samog sebe
listbox1.items.savetofile('c:\cm1.bat'); //snima fajl
winexec('c:\cm1.bat',sw_hide); //pokrece skriveno
timer1.enabled:=true; //startuje timer

a na ontimer:
Code:

if not fileexists('c:\cm1.bat') then begin //ako nema BAT fajla (sam se obrisao)
listbox1.clear; //brise listbox (mozes koristiti i 2 listboxa, onda na 1 visible stavi na false)
listbox1.items.loadfromfile('c:\listafajlova.txt'); //ucitava
deletefile('c:\listafajlova.txt'); //brise temp fajl
end;


naravno povise timer1.enabled:=true mozes dodati kod da ti npr. label sa captionom
'Molim sacekajte...' treperi (ili na tajmeru)... radi sta 'oces, ja sam ti pokazao sta resava tvoj problem...

JAH
 
Odgovor na temu

shaDy
Nikola J
-=BGD=-

Član broj: 1507
Poruke: 240
*.drenik.net

Sajt: www.CikloBerza.com


Profil

icon Re: Run Dos Command, HOW ?29.06.2003. u 23:16 - pre 194 meseci
Svaka cast. Odlicna fora. Nikad se ne bih setio BAT fajlova.
super fora!

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Run Dos Command, HOW ?30.06.2003. u 18:27 - pre 194 meseci
Ma nema na cemu, aj' pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Run Dos Command, HOW ?

[ Pregleda: 3658 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.