...docekao sam prvu isplatu i mogu reci da za sada imam pozitivna iskustva. Tacno je da im server puca pa se reklame (posebno nocu) ne prikazuju uopste... o merenjima klikova mislim da niko ovde nije dovoljno kompetentan da tvrdi da li svaki treci napacuju klik ili sta vec..
Uglavnom ostaje pravilo kao i za Adsense - radite posteno, kapljace polako. Niko nije rekao da se od ovoga kod nas moze obogatiti.
Takodje bih da iznesem i vrlo pozitivno iskustvo sa gdjicom Tinom Janjic, na svaki mail je odgovoreno u super brzom roku, na sta nisam navikao kada komuniciram sa domacim 'partnerima' koji citaju mail svaki treci dan.
Ono sto treba imati u vidu jeste da ni cika Google nije uspeo (ili nije hteo?) da razradi sistem zastite od ilegalnih klikova. Npr. mene su kasirali zbog par zavidnih posetilaca koji su znali za foru da ako mi namerno klikcu na adsense reklame bicu izbacen iz programa i optuzen da sam to bio ja. Jer naravno google, ni urbae niti bilo ko moze da bude siguran da li ste vi rekli svom komsiji, drugaru ili kome vec da klikce kao manijak i posle da se vadite na pricu - "Ne, nije to moj provajder, nisam ja mame mi!".
@Wukaschin: Mozda nije moje da ovo kazem ali nije zgoreg da naucis tj. da se barem potrudis da se lepse i uljudnije izrazavas, cak i u momentima uzrujalosti, nervoze... posebno u poslovnoj komunikaciji. Ovako tesko da ce te neko shvatiti ozbiljno, kada postovi lice na jauke deteta iz osnovne skole kome mama i tata nisu hteli da kupe novi mobilni telefon. NHF (No Hard Feelings, really!).
Necu i ne mogu da tvrdim ko je u ovoj temi u pravu od dve sukobljene strane, ali ostaje cinjenica da ovakvi sistemi nisu savrseni i otvoreni su za zloupotrebe sa obe strane. Svidja mi se sto urbae proverava i admin panel login, pa moze donekle da se uporedi da li je 100 puta dnevno kliktao zlonamerni posetilac sajta ili mozda ipak vlasnik... Google cak ni to ne radi, briga ih - lakse im je da kliknu na "Disable account" i ne zele da se trude da shvate da mi zivimo u zemlji "da komsiji crkne krava".
There are wars that can't be won.
IT'S ALL THE SAME,
ONLY THE NAMES WILL CHANGE.