Prvo da kazem da sam procitao neke postove koji bi se mogli odnositi na moj problem
ali nisam uspeo ni jedan da nadjem u kojem bi pisalo bar nesto priblizno. Takodje sam trazio
i u prirucniku ali nisam uspeo da se snadjem ni tamo, vezano za problem koji cu izneti.
Koristim MK 2.9.27.
Konfiguracija bi trebalo ovako da izgleda:
LANusers-->(LANinterface)MIKROTIK(WANinterface bez IP broja)-->neka druga LAN mreza-->ISP
Prakticno ono sto meni treba jeste da korisnici iza mikrotika mogu da se konektuju na ISP preko pppoe
protokola i to svaki ponaosob sa svojim nalogom. Razlog zbog cega WAN interfejs nema IP adresu je taj
sto moj mikrotik ne treba da se vidi na ovoj drugoj mrezi. Ja sam ovo vec probao ali sa NAT translacijom
za lokalne masine iza mikrotika ali to nije radilo iz prostog razloga jer WAN interfejs nije imao IP adresu.
U sustini Masine sa jedne i druge mreze ne bi trebalo da se vide.
Pojednostavljeno, Mikrotik bi predstavljao zid izmedju ove dve mreze kroz koji bi prolazio iskljucivo pppoe do ISP.
Da li Mikrotik uopste podrzava pppoe-relay?
Da li je ovakvo nesto i na ovakav nacin moguce izvesti i ako nije koja druga opcija omogucava to?
Da li bi ovakvo nesto funkcionisalo u slucaju da WAN interfejs ima IP adresu i pri tome se koristi NAT?

pppoe kroz mikrotik?